DEL 30 D'ABRIL AL 10 DE MAIG DE 2020
<- Tornar al llistat d'activitats

Jorge Molist

04 de maig, 18:00 h
Canción de sangre y oro
Autor/a: Jorge Molist
Espai: Sala Museu III

Jorge Molist va mostrar una primerenca vocació per l’escriptura, encara que va desenvolupar la seua activitat professional en grans corporacions. Durant aquesta etapa va ocupar càrrecs de responsibilitat executiva a Espanya, els Estats Units i diversos països europeus. El 1996 va decidir reprendre la seua passió per l’escriptura i va publicar el 2000 Los muros de Jericó, la seua primera novel·la. La van seguir Presagio el 2003, El anillo el 2004 i La reina oculta el 2007, que va obtindre el Premi de Novel·la Històrica Alfonso X el Sabio. El 2011 va publicar Prométeme que serás libre i Tiempo de cenizas el 2013. Les seues obres s’han publicat en més de vint idiomes. L’any 2008 va abandonar el seu treball directiu en multinacionals per a dedicar-se completament a la literatura. Actualment resideix a Madrid.

 

Canción de sangre y oro
Jorge Molist

Amb només tretze anys, Constanza ha d'abandonar a la seua família, el seu país i tot quant estima per a casar-se amb un desconegut molt major que ella. El seu pare, el rei de Sicília, es troba en greu perill i precisa d'aquesta aliança. Encara que de res serveix perquè al poc temps, Carles d'Anjou, germà del rei de França, envaeix el regne i l'assassina.

En coronar-se rei d'Aragó, Pere III, l'espòs de Constanza, li promet que venjarà el seu pare i recuperarà el regne del qual ella és hereva.

Amb això, Pedro, considerat un rei feble, s'enfronta als tres majors poders del segle XIII: França, el papa i Carles d'Anjou, convertit en emperador mediterrani.

Un relat èpic, d'amor i llibertat, que narra com la Corona d'Aragó i els sicilians, de la mà de Pere III el Gran, van canviar la història d'Europa i van sorprendre el món.

Premi de novel·la Fernando Lara 2018