La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022
<- Tornar al llistat d'activitats

Un temps i un País

01 de maig, 19:00 h
Títol: Un temps i un País
Autor/a: Vicent Àlvarez
Espai: Espai Autors I
Un temps i un País
Vicent Àlvarez

Vicent Àlvarez va ser un dels fundadors del Partit Socialista Valencià (PSV), pioner a incorporar el valencianisme polític sorgit de Nosaltres, els valencians, de Joan Fuster. També va estar en les primeres revoltes d’estudiants contra la dictadura viscudes a la Universitat de València. Company i amic del cantant Raimon a l’institut de la seua Xàtiva natal, Vicent Àlvarez ha sigut testimoni i protagonista del valencianisme polític dels darrers seixanta anys.

“Els papers que segueixen són materials de reflexió, de referència, que no tenen l’aspiració d’arribar a conclusions acabades, o d’assentar càtedra. Si serveixen per a entendre els processos de canvi, els debats i la conformació del valencianisme en les acaballes del franquisme, que va anar generant el clima necessari i la voluntat d’assolir l’autogovern inicial, ja em donaria per satisfet”. Així s’expressa l’autor en la introducció d’aquest llibre que recupera fets i personatges clau per a la memòria històrica valenciana.

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.