DEL 25 D’ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019 AL JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Trobada de clubs amb Vicent Usó

Les veus i la boira
Autor: Vicent Usó
Editorial: Bromera
Organitza: Fira Llibre València
Enllaç

Trobada de clubs de lectura amb l’autor Vicent Usó i el llibre Les veus i la boira.

Aquesta activitat està especialment destinada a Clubs de lectura, prèvia inscripció, ja siga de manera col·lectiva o com a membres individuals. L’activitat seguirà la dinàmica d’una sessió de Club de lectura en la qual podreu interactuar amb l’escriptor sobre la lectura proposada.

Formulari d’inscripció a la trobada de clubs amb Vicent Usó

Les veus i la boira
Vicent Usó

El periodista Bernat Sequeral no imaginava que trobaria la mort per indagar per què el taüt de la mare era buit. Per això, vint anys després, la vídua s’oposa rotundament a la idea que el seu fill Mateu reprenga aquella investigació fatídica. Però Mateu Sequeral ja ha pres la decisió. Per a desxifrar l’enigma que el pare va deixar pendent, el jove s’endinsa en un perillós entramat d’històries d’amor, assassinats, secrets familiars, contrabandistes, estraperlistes i especuladors urbanístics. La Mallorca del boom turístic, els Pirineus francesos, la Peníscola dels anys 40-50... són alguns dels escenaris de la recerca. Però el veritable cor de la narració són les illes Columbretes. Cau de pirates, llar de faroners i pàtria de contrabandistes, aquest paratge natural únic contagia el seu encís a la novel·la. A través de «Les veus i la boira», Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa, Vicent Usó recorre els darrers setanta anys del segle xx a partir d’algunes veus –més o menys sinceres– que en van ser protagonistes.

Vicent Usó i Mezquita (Vila-real, 1963). Tot i que ha conreat el periodisme o el guionatge, és com a narrador que se sent més còmode. Entre les novel·les que ha publicat destaquen La mirada de Nicodemus, La taverna del Cau de la Lluna, L’herència del vent del sud, Crònica de la devastació o Les ales enceses. Ha obtingut premis literaris com el Fiter i Rossell 2001 al Principat d’Andorra o l’Andròmina de narrativa dins els Premis Octubre i va quedar, en l’edició de 2004, finalista del Premi Sant Jordi de novel·la. Així mateix, obres seues han merescut el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. El 2015 rep el Premi València de narrativa per Les veus i la boira i el Premi Vila de Catarroja Benvingut Oliver de narrativa juvenil per La retratista d’ànimes.