La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Sólo humo

Edició 2023
27 d'abril, 18:00 h

Autor/a: Juan José Millas
Editorial: Alfaguara
Imparteix: Juan José Millas i Emili Piera
Organitza: Fira del Llibre
Espai: Sala Museu 1
Juan José Millas

«I l'imaginari és real? Clar, què serà si no».El dia en què compleix díhuit anys, Carlos rep un estrany regal: la notícia que el seu pare, al qual mai va tractar, ha mort i li ha deixat en herència una casa amb tot el que conté i una vida desconeguda a la qual apuntar-se. Examinant els vestigis d'aqueixa existència abruptament interrompuda, troba un manuscrit que narra una història d'amors secrets, d'una xiqueta i una papallona, d'amistat i de mort. És una confessió real o una ficció?
Carlos, que està a punt d'iniciar els seus estudis d'Administració i Direcció d'Empreses, s'adona que el seu pare era un lector voraç. En el dormitori d'aqueixa casa que a poc a poc va fent seua, al costat del llit, descobreix un llibre que li atrapa: els contes dels germans *Grimm. El xic se submergeix en la lectura d'aqueixos relats i al temps inicia un procés vital que li acosta cada vegada més al seu pare i li ensenya la manera de transitar per aqueixes fronteres invisibles que separen la realitat de la fantasia i el seny de la bogeria.
En aquesta novel·la enganyosament lleugera, Juan José *Millás torna a alguns dels temes més representatius de la seua narrativa, com la identitat, el desdoblament, els racons més foscos de la realitat quotidiana —aquells en els quals s'amaga l'extraordinari— i la paternitat, al mateix temps que compon un himne a la imaginació i al poder transformador de la literatura.