La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Sebastià Bennasar

27 d'abril, 17:00 h
Títol: L’any que vaig assassinar Rita Barberà
Autor/a: Sebastià Bennasar
Espai: Sala Museu II

Prolífic. Assassí professional en la ficció literària. És també periodista, traductor, crític literari, lisboeta i gurmet. Ha treballat com a cap de cultura del Diari de Balears i articulista a L’Espira i als mitjans Bearn i Vilaweb. Ha estudiat Humanitats i un màster en Història del Món a la UPF.

Ha impartit conferències, seminaris i cursos sobre novel·la negra i col·labora amb diferents editorials fent informes de lectura i dirigint les col·leccions «Lo Marraco Negre» i «Marrajo». Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, Tiana Negra i Gràcia Llegeix. Coordina quatre clubs de lectura en biblioteques de Barcelona. Les seues publicacions són innumerables, com tots els assassinats de tinta comesos en les novel·les del gènere.

L’any que vaig assassinar Rita Barberà
Sebastià Bennasar

Tots sabem que Rita Barberà va ser assassinada. Igual que el líder de Nirvana, Kurt Cobain, i tants d’altres misteriosos accidents i morts sobtades. Ara el seu assassí ens explica en primera persona com du a terme l’encàrrec immediatament posterior a la liquidació de la política valenciana: ni més ni manco que carregar-se uns quants escriptors i editors per intentar salvar la indústria editorial de la desfeta. Aconseguirà el seu objectiu, explicar-nos l’ofici i desfer-se de les ingerències professionals? Sebastià Bennasar torna a mesclar, sang, fetge i literatura en un thriller literaripolític on tot és el que sembla.