La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Planeta Olvido

06 de maig, 19:00 h
Títol: Planeta olvido
Autor/a: Eva G.Guerrero
Editorial: Apache libros
Imparteix: Eva G. Guerrero
Organitza: Librería Gaia
Espai: Espai Autors
Planeta olvido
Eva G.Guerrero

Dues vides i dos mons s'entrellacen en una història sobre l'amor, el sacrifici i el propi univers.

2018. La Terra. Oblit Santos ha superat una adolescència solitària, immersa en la fantasia d'un planeta inventat, Gea, que l'aïllava del món. Després de la Universitat, aconsegueix la beca del Museu d'Art Modern. Complementa el seu sou amb el treball de cambrera en l'Escullera. A la fi sent la seua vida en ordre, però tot s'enfonsa la nit que irromp en el pub algú idèntic a un habitant del seu món fictici. A partir d'aqueix instant, la prima línia que separa la ficció del real es difumina amb l'arribada de nous personatges del planeta Gea, a la seua realitat.

3125. Gea. Édani Olban, ciutadana de segon anell, demana ajuda a Sifo, germanastre del seu promés l'astrofísic Dídac Nancor, per a viatjar a Vila Esmeralda, residència dels poderosos Nancor a la ciutat de Sasmor. Pretén obtindre el suport del Gran Domain en la seua obstinació d'anar a la recerca de Dídac, desaparegut al final d'una missió científica secreta en una llunyana illa habitada per célars en el dens arxipèlag de les Órquidas. En Gea viatjar es reserva a una selecta minoria, cadascú ocupa el seu lloc en l'ordre de les coses. Un únic poder, la Comunitat Esfèrica, regeix amb puny ferri les vides de ciutadans i habitants dels llogarets productius.

Tant Oblit com Édani han de desprendre's de la seguretat per la qual han lluitat i enfrontar-se, tant a poders mundans com extraordinaris per a revertir el curs d'una guerra incipient, viatjant a través dels seus planetes cap a un futur incert, tan ple de vida i mort com el propi univers.
Eva G. Guerrero va començar a escriure fa una dècada. Ha publicat diversos relats en les antologies: Abans de Akasa Puspa (Sportula, 2015. Coordinada per Juan Miguel Aguilera) i Ins-omnium 2016 i 2017 (ACEN). Primer premi en l'II Concurs Literari de Relats Pascual Enguídanos 2016. Finalista de l'II certamen Cápside-Cificom 2016. Pertany al grup d'escriptores del gènere de l'extraordinari Projecte Àrtemis amb les quals ha publicat el llibre de relats: Set màscares (Kelonia). Cocreadora del podcast Artemusas 2020. Finalista dels II Premis Ripley de Ciència-ficció i Terror 2018 en l'antologia del qual es va publicar el relat «Quadern de Camp». Seleccionada per a l'antologia Visions 2018 de la AEFCFT, amb el relat «El primer dia del Món». Ha participat com a autora en les antologies Ácronos, d'acer i sang (Apatxe llibres, 2019), Tempesta i ímpetu (Tinta porpra, 2019), I si ho expliquem... Steampunk (Apatxe llibres, 2021). A la fi de 2020, publica Petjada 12, la seua primera novel·la.