La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022
<- Tornar al llistat d'activitats

Notícia del País Valencià. Fer País. 60 anys d’idees, estudis, converses i reflexions

29 d'abril, 18:00 h
Títol: Noticía del país valencià
Autor/a: Nèstor Novell i Josep Sorribes
Editorial: Balandra Edicions
Imparteix: Nèstor Novell, Josep Sorribes, Àfrica Ramirez i Vicent Monfort
Organitza: Balandra Edicions
Espai: Sala Museu 2

Nèstor Novell i Josep Sorribes presentaràn el seu llibre “Notícia del País Valencià. Fer País. 60 anys d’idees, estudis, converses i reflexions”.

Noticía del país valencià
Nèstor Novell i Josep Sorribes

Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i dels 60 anys de la publicació de Nosaltres els valencians , els autors han volgut fer una anàlisi rigorosa posant el País davant l’espill en els seus diferents vessants econòmics, socials, culturals i polítics, i arriscant-se a formular línies de superació de dèficits i insuficiències.A partir de la lectura d’allò que els autors han llegit sobre el País i d’un exercici de contrast d’idees i reflexions, el text suposa un atrevit intent de recollir la complexa xarxa de coneixements conformada per allò que artistes, intel·lectuals i científics, tots ells hereus del canvi de paradigma fusterià, han escrit amb la voluntat de bastir un país possible. La bibliografia que s’hi acompanya és bona prova de l’esforç realitzat.
El llibre té, en definitiva, la voluntat de posar al dia la qüestió nacional dels valencians a partir de la realitat social i econòmica del País. Una clara aposta per bandejar les terceres vies i la renúncia a la dignitat individual i col·lectiva que suposa l’assumpció del provincianisme subaltern que dissortadament caracteritza la societat i la mentalitat valenciana.

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.