La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Presentació dels Premis València

Edició 2021
18 d'octubre, 18:00 h

Títol: Les fronteres de Walter Benjamin
Autor/a: Josep Muñoz Redón
Editorial: Bullent
Organitza: Fira del Llibre i Ajuntament de València
Espai: Espai Caixa Popular

Amb la participació de Joan Ribó (alcalde de València), Gloria Tello (coordinadora general de l’àrea de Cultura), l’autora Rosa María Sanchís (Premio Isabel de Villena), Josep Múñoz (Premio Josep Vicent Marqués), Mercé Claramunt (Premio Maria Beneyto), José Ignacio Nájera (Premio Vicente Blasco Ibáñez), Manuel Sáiz (Premio Celia Amorós), Alberto Gálvez (Premio Max Aub) i José Antonio Ramírez (Premio Juan Gil-Albert).

Les fronteres de Walter Benjamin
Josep Muñoz Redón

Us proposem acompanyar-nos fins a Portbou a la recerca del llegat del savi de Berlín: Walter Benjamin. Un intens i original periple vital amb què va afrontar el pitjors dimonis del seu temps, que d'alguna manera també és el nostre i que va acabar abruptament a la duana empordanesa. Un lloc que, en paraules de Hanna Arendt, en visitar la tomba del filòsof, «és un dels racons més bells del planeta…». Sobretot perquè hui reivindicar la figura del filòsof alemany no és un exercici formal deslligat de la realitat del nostre temps. Perquè Benjamin pateix o anticipa –i, per tant, pensa–, algunes de les pitjors malalties que estem patint en l'actualitat: el feixisme, l'exili, el domini subjugant dels mitjans de comunicació de masses, l'alienació econòmica, el consum descontrolat, la destrucció a marxes forçades de la naturalesa... tot això contrapuntejat per consideracions de caràcter més quotidià que focalitzen la reflexió en objectes o accions suposadament fútils com les postals, el menjar, la fotografia, el passeig, el col·leccionisme o les antiguitats...

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.