DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Presentació del llibre «El Camp de Concentració de Portaceli (1939-1942)»

27 d'abril, 19:30 h
El Camp de Concentració de Portaceli (1939-1942)
Autor: Diversos autors
Editorial: L'Eixam Edicions
Organitza: L'Eixam
Enllaç

Presentació i col·loqui posterior amb testimonis del Camp.

Presideix l’acte Gabriela Bravo, Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Presenta l’acte Rafa Arnal.

El Camp de Concentració de Portaceli (1939-1942)
Diversos autors

Quin fou el destí dels milers de republicans capturats al Port d'Alacant al final de la guerra d'Espanya ? Al voltant de 20.000 foren internats al famós Camp d'Albatera , camp que es clausurà en 0ctubre de 1939 però... Milers i milers de presos no es volatilitzen de hui per demà. El gruix d'aquella massa de republicans, vençuts, famèlics i malalts –entre 10.000 i 12.000 calcula Marcó Dachs– fou traslladada en dramàtiques condicions al “Campo de Concentración de Prisioneros de Guerra de Porta-Coeli” (Serra) –deia el nom oficial— ,  sense cap dubte el camp més important del final de la guerra al País Valencià, perquè és on classifiquen i identifiquen al llarg dels gairebé tres anys d'existència del camp als presoners republicans.
És molt conegut l'afer dels camps nazis, s'ha escrit molt sobre l'anomenada “Solución final” que aplicaren, divulgada a bastament. Qui no coneix o ha sentit parlar de Mauthausen, Auschwitz...
La trista realitat és que la “Solución final” que practicà el franquisme sobre les víctimes de la guerra, com ara el Camp de Portaceli, està gairebé a les fosques, gairebé als 80 anys d'aquella tragèdia.

Ricard Camil Torres Fabra, Francisco Agramunt, Vicent Gabarda, Mirta Nuñez Diaz-Balart, Pau Pérez, Policarp Garay, Rafa Arnal… són estudiosos de la Memòria Històrica amb una considerable obra publicada en totes llurs vessants.


COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS