DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Presentació del còmic «El dia 3»

28 d'abril, 18:00 h
El dia 3
Autor: Miguel Á. Giner Bou, Cristina Durán, Laura Ballester
Editorial: Astiberri
Organitza: Fira Llibre València

Presentació del còmic El dia 3, a càrrec dels autors, Miguel A. Giner Bou, Cristina Durán i Laura Ballester, i Rosa Garrote i Beatriz Garrote, de l’Associació de Víctimes del Metro.

Presenta l’acte Ana Durán, periodista de Cadena Ser.

El dia 3
Miguel Á. Giner Bou, Cristina Durán, Laura Ballester

El 3 de juliol de 2006, a cinc dies de la visita del papa, el subsòl de València vivia el pitjor accident de metro de la història d'Espanya. Les vies de l'estació de Jesús es van cobrar 43 vides, van ferir de gravetat a 47 persones i van deixar trencades a centenars de famílies. En la superfície, els representants institucionals es donaven pressa a passar pàgina davant la imminent arribada del pontífex. La versió oficial de la fatalitat s'imposava, el blindatge governamental obstaculitzava les recerques i una densa capa d'oblit s'estenia sobre la tragèdia.

No obstant això, davant l'abandó per part de les institucions, les víctimes sempre van mantenir la dignitat i l'esperança. Tots els mesos, durant gairebé deu anys, es van concentrar a la plaça de la Verge a la recerca de justícia.

«El dia 3» és la història d'una lluita contra el silenci, l'oblit i contra la mentida programada. «El dia 3» és la història de la lluita d'unes famílies, com la teua o la meua, que es van veure obligades per les circumstàncies a mobilitzar-se a la recerca de respostes. «El dia 3» és la història d'una gran ona de solidaritat, del despertar d'una societat.

COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS