La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Miquel Missé

Edició 2019
04 de maig, 12:00 h

Títol: A la conquista del cuerpo equivocado
Autor/a: Miquel Missé
Espai: Sala Museu III

Miguel Missé (Barcelona, 1986) és sociòleg i activista trans. Actualment, treballa com a consultor i formador independent en l’àmbit de les polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere i la promoció d’una cultura trans plural i crítica. A més, col·labora com a investigador extern amb la Línia d’Estudis sobre Diversitat Sexual i de Gènere de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Ha editat juntament amb Gerard Coll-Planas el llibre El género desordenado: críticas en torno a la patologización de la trasnexualidad (EGALES: 2010), i amb Pol Galofre, el llibre Polítiques trans: una antologia des dels estudis trans nord-americans (EGALES: 2015). És també autor del llibre Transexualidades: otras miradas posibles (EGALES: 2013).

A la conquista del cuerpo equivocado
Miquel Missé


El relat més popular sobre la transsexualitat ha assenyalat que el nostre malestar resideix en el nostre cos i la solució és transformar-lo. No obstant això, unes altres veus han volgut impugnar aquest relat amb noves preguntes: i si l'origen del nostre malestar no estiguera en el nostre cos? Continuaria estant en el cos el remei? Trobar una resposta a aquestes qüestions és un exercici col·lectiu que porta dècades forjant-se. Aquest llibre és part d'aquest exercici, de la batalla per guanyar el relat sobre l'origen del malestar de les persones trans i així desplaçar el discurs del cos equivocat per a col·locar una altra proposta. O, dit d'una altra manera: aquests cossos nostres, que ens van dir que estaven equivocats, volem reconquerir-los.

Miquel Missé és l'autor d'El género desordenado (juntament amb Gerard Coll-Planas), Transexualidades. Otras miradas posibles y Políticas trans (juntament amb Pol Galofre).

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.