La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022
<- Tornar al llistat d'activitats

Vicent Caselles, Matemàtica i passió

02 de maig, 18:00 h
Títol: Vicent Caselles, Matemàtica i passió
Autor/a: Juan Bisquert
Organitza: Scito Edicions
Espai: Sala Museu III
Vicent Caselles, Matemàtica i passió
Juan Bisquert

"Vicent Caselles, Matemàtica i passió" representa un homenatge a una gran persona que va marcar la vida de familiars, amics, estudiants i a tothom que s’aproximava a la seua figura. Les seues ensenyances com a matemàtic no sols han sigut extraordinàries, sinó també un exemple de forma de ser i de fer. Caselles (Gata, 1960-2013) tenia una força continguda i una mirada irònica que el feien únic, i molts el consideren un profeta il·lustre. La seua trajectòria acadèmica i professional arrancà als anys vuitanta, amb el renaixement de la ciència i del coneixement professionalitzat. En aquest llibre, els autors dels diferents capítols remarquen que exercia una fascinació quasi ascètica, i repassen el recorregut per les noves aplicacions que va desenvolupar al voltant del processament d’imatges en diversos àmbits com ara la televisió i el cinema digital.

Amb tres llibres publicats, més de dos-cents articles d'investigació, dues patents, la direcció de disset tesis doctorals, i editor de revistes de prestigi i referència mundial, els treballs de Vicent Caselles han tingut una influència considerable que li han donat un reconeixement internacional. Si bé el fascinaven totes les ciències (filosofia, història i sociologia), també va escriure poesia. En aquest volum publiquem les poesies inèdites que va escriure durant el servei militar, ara traduïdes al català.

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.