DEL 30 D'ABRIL AL 10 DE MAIG DE 2020
<- Tornar al llistat d'activitats

Magis Iglesias

02 de maig, 18:00 h
Fuimos nosotras
Autor/a: Magis Iglesias
Presenta: Margarita Soler, presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la CV i Julia Sevilla, Federació de Dones Progressistes
Espai: Espai Autors I

Magis Iglesias: una periodista espanyola especialitzada en informació política i parlamentària. El 2008 va ser la primera dona que va assumir la presidència de la Federación de Asociaciones de Periodistas de España.

Fuimos nosotras
Magis Iglesias

Una apassionant crònica sobre les ignorades primeres parlamentàries de la democràcia espanyola. Qui dona veu a les dones que van prendre les regnes de la consolidació democràtica del nostre país?

En quatre dècades de vida amb què compta ja la Constitució Espanyola de 1978, molt és el material que trobem en relació als parlamentaris constituents, pares de la Constitució o ponents de la carta Magna. No obstant això, si en alguna cosa va resultar revolucionària la democràcia espanyola va ser en el canvi que va suposar per a les dones. Un canvi impulsat per la presència i l'activitat d'extraordinàries dones parlamentàries que van obrir les comportes d'un embassament que ha alimentat rius de llibertat per a totes les espanyoles.

Ara més que mai, la societat en el seu conjunt necessita models i referents de dones que van fer història i van ser pioneres en l'exercici del poder polític de la democràcia: dones que van deixar empremta. Amb aquesta obra eminentment periodística, Magis Iglesias pretén seguir el camí que van traçar, treure'l a la llum i promocionar-lo àmpliament mitjançant un relat biogràfic de les desconegudes mares de la Constitució.