DEL 25 D’ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019 AL JARDÍ DE VIVERS.
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

«Llum» canta «Marieta Ganduleta»

06 de maig, 19:30 h
Organitza: GVA - Direcció General de Cultura i Patrimoni

«Llum» canta Marieta Ganduleta, d’Eva González i Jesús Sáez amb il·lustracions de Luis Demano.

Qui pense en els llibres infantils com a creacions menors, s’equivoca profundament. I ací arriba Marieta Ganduleta per demostrar-ho. Una idea desenvolupada per Eva González i Jesús Sáez, que va sorgir d’un projecte d’estimulació lectora. Un homenatge al món dels contes, a la cultura popular valenciana (i especialment a la de la comarca del Comtat i l’Alcoià), a Enric Valor, i especialment, a la fantasia i la imaginació. I sempre des d’un plantejament divertit, colorista, lleugerament irreverent, i ple d’amagatalls i girs sorprenents.

Primer, amb la música introduïda per Llum, projecte musical de Jesús Sáez, que en aquesta ocasió ens mostra una col∙lecció de cançons molt allunyada dels tòpics de la música per a xiquets. Un grapat de composicions farcit d’una sèrie de tocs musicals que poden fer recordar a grans clàssics de la música com Roy Orbison, Tom Waits, Johnny Cash o fins i tot alguns més actuals, com Jon Spencer, i que sens dubte farà les delícies tant dels majors com dels menuts. Segon, amb la il∙lustració de Luis Demano, un dels noms més importants del sector, amb el seu traç versàtil, obert, tenaç, imaginatiu, incomparable. Jugant amb tècniques i estils, ballant entre textures i materials, Demano era el nom ideal per a plasmar en il∙lustracions un món de fantasia i sorpresa, ple d’ironia i mordaç.

Tercer, la labor en el disseny i maquetació de Nadadora, un dels estudis de disseny més prometedors i creatius en l’entorn valencià, capdavanter del disseny i les grans idees, que han donat a aquest llibre una personalitat única i irrepetible. No us desbaratarem molt més el conte, perquè seria arruïnar un viatge que ha de mantenir intacta fins a l’última les seues sorpreses. Però el que sí que us podem dir és que, al final, quedareu enamorats d’un personatge com Marieta. En el nostre cas, ja forma part de les nostres vides, i creix amb cada nova lectura que ens regalem. Impossible, des de ja, poder-la oblidar.