DEL 25 D’ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019 AL JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Lectura del conte «Llibret de falla» i taller de punts de llibre amb les autores

28 d'abril, 13:00 h
Llibret de falla
Autor: Clara Berenguer
Il-lustrador: Cecilia Plaza
Editorial: Onada Edicions
Organitza: Onada Edicions

Activitat infantil en la qual es farà lectura del conte il·lustrat Llibret de falla, de Clara Berenguer i Cecilia Plaza, i el taller de punts de llibre.

A càrrec de les autores, Clara Berenguer i Cecilia Plaza.

Llibret de falla
Clara Berenguer

Fa uns dies que el teuladí ha niat en les branques més tranquil·les de l’arbre de la plaça de la Font. Des que ha arribat, és el primer a alçar-se i piular somrient en eixir el sol per a dir bon dia al veïnat, fins que, un matí un tro el desperta, de sobte, a trenc d’alba: «¡PUM!». ¿Què és eixe soroll tan desagradable?

Clara Berenguer (Banyeres de Mariola, l’Alcoià, 1983) és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València. Fruit de la seua tesi ha publicat Miguel Calatayud: aproximació a l’obra infantil il·lustrada i el seu context (Alacant: Institut de Cultura Juan Gil-Albert, 2017). És autora de l’àlbum Quan xiula l’avi, il·lustrat per César Barceló, II Premi Àlbum Il·lustrat de Benicarló (2015). Col·labora habitualment en diverses publicacions amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats. Des del 2014 edita el blog «Llibreria Il·lustrada» sobre tota aquesta temàtica esmentada. El setembre del 2016, va obtindre el XV Premi Aurora Díaz-Plaja de crítica i estudi de la literatura infantil catalana. Llibret de falla, il·lustrat per Cecilia Plaza, és una història sobre la quotidianitat d’un teuladí i la seua sobtada pèrdua de la tranquil·litat. Efectivament, la festa de les falles esdevé la protagonista principal d’aquest llibre, una celebració popular amb una tradició i una potencialitat que troba el seu lloc també en la literatura infantil.

Cecilia Plaça Miguel (Villarta, Conca 1979) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat San Carlos de València. Durant la carrera, va treballar donant classes de pintura mentre desenvolupa la seua obra personal, que es mou tant en el dibuix i el gravat com en el disseny i el modelatge. El març de 2008 va crear un bloc on va compartir algunes de les seues obres i la seua forma de treballar. Poc després, va obrir una botiga on line. Des de març de 2014 té una empresa a València amb el seu soci i marit Diego, on dissenyen i produeixen tots els seus articles il·lustrats  d’una manera artesana.
Tot i que Llibret de Falla és el seu primer àlbum il·lustrat, les seues il·lustracions han estat usades per a institucions públiques, empreses privades i també ha col·laborat amb vàries ONG. A més, ha treballat per a diferents campanyes publicitàries de marques nacionals i internacionals i també per a produccions d’animació.