DEL 25 D'ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019
<- Tornar al llistat d'activitats

Laura Huerga

03 de maig, 18:00 h
Tú, ¡cállate!
Autor/a: Laura Huerga
Espai: Envelat Editorials Valencianes
Laura Huerga (Barcelona, 1978) és editora i fundadora de Rayo Verde, una editorial d’assaig i narrativa. Ha escrit dos contes per a xiquets i ha coescrit el seu primer llibre d’assaig ¡Tú, calla! sobre la llibertat d’expressió i manifestació. Escriu opinió en El Nacional.
Tú, ¡cállate!
Laura Huerga

Aquest llibre naix de la preocupació personal de les autores pel creixement de les sancions i penes relacionades amb els drets de la llibertat d'expressió, de manifestació i d'informació. L'obra exposa i denuncia el marc legal que empara la censura a l'Estat espanyol, agreujat per l'aprovació de la llei mordassa i l'enduriment del Codi Penal en 2015. Alguns dels casos més coneguts en els últims anys ━Valtònyc, Altsasu, els presos polítics catalans, Pablo Hasél, La Insurrecció, Strawberry, o Cassandra, entre molts altres━ i uns altres menys coneguts però igualment importants, serviran d'exemple d'aquelles males pràctiques i de com la censura i la repressió poden afectar-nos de manera inesperada.

Aquesta activitat repressiva ha trobat resposta, afortunadament, en la societat: des de l'activitat de les organitzacions que lluiten contra aquesta llei i les seues aplicacions, com el Centre Irídia, No Callarem, No Som Delicte, Amnistia Internacional, la Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació, Greenpeace…, fins a diverses reaccions i formes d'organització contra la censura de diferents col·lectius en forma de manifest, manifestació, caixes de resistència, cançons i campanyes.

¡Tú, calla! és una anàlisi i una denúncia de l'actual estat de la censura i la repressió a Espanya, i una reflexió sobre les pèssimes conseqüències d'aquestes polítiques: criminalització de la protesta i de la pobresa, desmobilització, autocensura i servitud d'informació.