DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

La Delicada de Gandia: llegenda o realitat?

29 d'abril, 11:30 h
La Delicada de Gandia
Autor: Vicenta Llorca
Il-lustrador: Manola Roig
Editorial: Lletra Impresa Edicions
Organitza: Lletra Impresa Edicions

Presentació i contacontes del llibre La Delicada de Gandia, on descubrirem el per què de la dita «sembles la Delicada de Gandia».

A càrrec de Vicenta Llorca i Manola Roig.

La Delicada de Gandia
Vicenta Llorca

Qui no coneix la dita «sembles la Delicada de Gandia»? En sabeu l’origen? Vicenta Llorca i Manola Roig ens contaran moltes coses sobre aquest personatge de llegenda —o va ser real?— i, a més, ens parlaran del llibre que han fet: La Delicada de Gandia, tot un exercici de retorn al passat adreçat al públic més jove. Un recorregut físic i històric per la ciutat ducal on suposadament van ocórrer els fets que es conten.

Vicenta Llorca va nàixer a Oliva (la Safor) i és llicenciada en Filosofia i Lletres. Ha sigut professora de Castellà a l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva i a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, on va ser vicedirectora, cap de departament i bibliotecària. Pertany a Tirantianes AC, Saforíssims SL, Dones de frontera, Associació d’Estudis Fallers i a l’executiva del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals «Alfons el Vell». Ha participat en diferents publicacions: articles d’opinió, literaris i de recerca; poemes, pròlegs de llibres, etc. Actualment gaudeix de la jubilació, es dedica a presentar llibres i a escriure. Ha col·laborat recentment en la Cadena Ser, juntament amb Rosa Roig, en un microespai poètic. I en el CEIC coordina l’anuari literari Homenatge a la Paraula. El pas per les aules i el contacte diari amb la joventut han deixat una empremta ben palesa en la seua vida.

Manola Roig va nàixer a Sueca (Ribera Baixa). No sempre s’ha dedicat a il·lustrar històries, però es recorda tota la vida amb una llapissera a la mà, i li agraden les de punta fina. L’any 2009 la seua germana desficiosa i agosarada va obrir un blog i li va dir: «M’agradaria que tu l’il·lustrares», i així va encetar una nova etapa en la seua vida, confirmant la famosa dita «Mai no és tard quan arriba». Autodidacta, en els últims anys ha desenvolupat una curta però intensa carrera artística, amb llibres publicats, conjuntament amb Rosa Roig i per encàrrec. Com artista plàstica ha participat en exposicions individuals i col·lectives, ha col·laborat amb diferents revistes i diaris tradicionals i digitals. Pertany a les associacions Clásicas y Modernas i Dones de frontera. El seu projecte creatiu és divers: il·lustració, gravat, disseny gràfic, fotografia, escultura, paper maixé… I si hi ha una frase amb la qual s’identifica és: «No veiem les coses tal com són, les veiem tal com som», de l’escriptora Anaïs Nin.


COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS