La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022
<- Tornar al llistat d'activitats

Banner


Karmele Marchante va nàixer a Tortosa (Tarragona) en 1943. Va cursar estudis en la Universitat de Navarra i a l’Escola Oficial de Periodisme de Barcelona. Va començar treballant en la UNESCO per a després passar a ser corresponsal en diversos països en el programa Informe Setmanal (TVE). Va dirigir la revista contracultural Star 5, va col·laborar amb Interviú o Época. Després va passar a televisió, aquesta vegada en programes de cor com a Pasa la vida, amb María Teresa Campos, Hola Raffaella! o La màquina de la veritat de Julián Lago. Posteriorment va compaginar les seues col·laboracions televisives amb la seua columna en la revista d’informació general Tiempo. El seu èxit en la petita pantalla va ser en Tómbola i recentment en un reality de Tele 5, en Sálvame o en Supervivientes. De la seua altra part, menys notòria, cal assenyalar que és una coneguda feminista. Per això en 1994 va fundar El Club de las 25, que va presidir fins a 2014, i ostenta el càrrec de Presidenta d’Honor. A més, pertany a la Logia Masónica Clara Campoamor.
Puta no se nace
Karmele Marchante

Puta no se nace és un llibre denúncia contra l'explotació de dones i xiquetes pel lobby del sexe. En les seues pàgines, la reconeguda periodista diu ja n'hi ha prou a l'esclavitud del segle XXI que despulla de drets i de dignitat els milions de dones de tot el món que cauen en aquesta xacra per culpa dels puters que demanden sense conseqüències l'ús dels seus cossos. “La prostitució existeix perquè els homes compren el sexe de les dones pobres. L'alegalitat en la qual es desenvolupa, a causa de l'hegemonia ideològica patriarcal, política i econòmica, ha convertit al nostre Estat en el primer consumidor de sexe pagat de la Unió Europea. Aquesta desídia institucional aniquila i apuntala la prostitució com a fenomen social acceptat i legitimat que entra en conflicte amb els Drets Humans”, explica l'autora.

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.