DEL 25 D'ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019
<- Tornar al llistat d'activitats

Juan Madrid y Jerónimo Tristante

27 d'abril, 18:00 h
'Adiós princesa', 'Un beso de amigo' de Juan Madrid y 'Secretos' de Jerónimo Tristante
Autor/a: Juan Madrid y Jerónimo Tristante
Espai: Sala Museu I

JUAN MADRID (Màlaga, 12 de juny de 1947) és un prolífic escriptor, periodista i guionista de cinema i TV famós, primer de tot, per les seues novel·les policíaques protagonitzades per Toni Romano.

Llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de Salamanca, va treballar pintant l’Alhambra fins a desembocar en el periodisme el 1973. Ha sigut redactor en revistes com Canvi 16, a més d’escriure nombrosos reportatges en revistes nacionals i internacionals.

JERÓNIMO TRISTANTE (Múrcia, 1969) va estudiar Biologia en la Universitat de Múrcia i compagina la seua carrera literària amb la docència. El 2001 va publicar Crónica de Jufré, la seua primera novel·la. Es va donar a conéixer al gran públic el 2006 amb El misterio de la Casa Aranda (2006), primera novel·la d’una reeixida saga protagonitzada per Víctor Ros, a la qual han seguit El caso de la Viuda Negra, El enigma de la calle Calabria, La última noche de Víctor Ros i Víctor Ros y el gran robo del oro español, que el 2015 es va convertir en sèrie de televisió. També és autor de les novel·les El rojo en el azul, El tesoro de los nazareos, El Valle de las sombras, Océanos de tiempo i Nunca es tarde (premi Ateneo de Sevilla). La seua obra ha siguttraduïda a l’italià, francés, portugués i polonés.
'Adiós princesa', 'Un beso de amigo' de Juan Madrid y 'Secretos' de Jerónimo Tristante
Juan Madrid y Jerónimo Tristante

Adiós, princesa
Juan Madrid (autor)
En aquesta novel·la de la sèrie protagonitzada per l'investigador Toni Romano, Juan Madrid executa la pirueta de donar substància a un dels seus personatges. Sota la recognoscible figura de Juan Delforo (autor d'aquesta mateixa sèrie de novel·les), recorre a Toni en veure's acusat de l'assassinat d'una presentadora de telenotícies i empresonat. Totes les aparences apunten al fet que Delforo no sortirà fàcilment del destret. Com ell mateix diu: «Porte tota la meua vida denunciant la corrupció policial i la dels serveis secrets, la seua falta d'escrúpols i la dependència absoluta dels interessos dels grups que controlen el país.» Assenyalat com a possible còmplice, Toni Romano haurà d'emprar-se a fons per a netejar a Delforo i a si mateix de tota ombra de sospita.

Un beso de amigo
Juan Madrid (autor)

Exboxejador, expolicia, excobrador, Antonio Carpintero, més conegut com Toni Romano, es dedica ara a investigar assumptes d'estar per casa que li reporten alguns diners amb els quals anar fent. Un dia, no obstant això, una dona d'aquelles que no passen inadvertides recorre a ell perquè busque el seu marit desaparegut a canvi d'una sucosa suma. Al Madrid del començament de la Transició, pel qual encara campen sense arrebosso falangistes i nostàlgics i en el qual comencen a estendre's els tentacles de l'especulació immobiliària i la llei de ferro dels diners, Toni s'anirà endinsant en una trama cada vegada més tèrbola en la qual haurà d'emprar sense descans tots els seus recursos.

Secretos
Jerónimo Tristante (autor)
Secretos: Magnífica novel·la de suspens en un entorn aparentment tancat: una urbanització de luxe on tothom sap secrets dels seus veïns però que, reunits i hàbilment utilitzats, poden convertir-se en un mètode d'extorsió infal·lible. Temes d'actualitat com la complexitat de les relacions personals, l'ascens econòmic fàcil, la corrupció política, etc. Amb un estil molt efectiu i domini dels recursos narratius, és un magnífic llibre.