DEL 30 D'ABRIL AL 10 DE MAIG DE 2020
<- Tornar al llistat d'activitats

Jose Luis Ferris

01 de maig, 12:00 h
Poemas para leer a Troche y Moche
Autor/a: Jose Luis Ferris
Espai: Carpa editorials valencianes

José Luis Ferris (Alacant, 1960) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i doctor en Literatura Espanyola per la Universitat de’Alacant. Es dona a conéixer en el món literari després de la publicació de Piélago (Madrid, Hiperión, 1985), el seu primer llibre de poemes, que va rebre el premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana 1986 i una beca a la Creació Literària del Ministeri de Cultura. Posteriorment confirmaria la seua trajectòria poètica amb les obres Cetro de cal (Madrid, Rialp, 1985), accèssit del premi Adonais 1984, i Niebla firme (Madrid, Hiperión, 1989). Com prosista és autor dels relats infantils La isla de Tododelrevés (Anaya Infantil, 2007), Las palabras del agua (Sopa de Libros, Anaya, 2008) i Gacela de amor y nieve (ECU, Alacant, 2008).

Té editats al voltant d’un miler d’articles de creació i crítica literària en diversos diaris i revistes nacionals. Ha realitzat l’edició crítica de l’Antología de la poesía de Federico García Lorca (Alacant, Aguaclara, 1991) i de l’Antología poética de Miguel Hernández (Madrid, Espasa-Calpe, 2000), a més de publicar treballs especialitzats sobre Gabriel Miró, Azorín, Juan Gil-Albert i la revista de postguerra Verbo. Amb la seua primera novel·la, Bajarás al reino de la tierra (Barcelona, Planeta, 1999), va obtindre el Premio Azorín 1999. En 2000 va publicar El amor y la nada (Barcelona, Planeta), la seua segona obra narrativa. És autor, així mateix, de la biografia de l’esportista José Hernández La vida entre los puños (Diputació d’Alacant, 2002), històric púgil de la dècada dels 50, i de l’assaig biogràfic Miguel Hernández. Pasiones, prisión y muerte de un poeta (Madrid, Temas de Hoy, 2002), obra amb la qual va obtindre el Premi de la Crítica (Assaig) de la Comunitat Valenciana 2003. En 2004 publica Maruja Mallo. La gran transgresora del 27 (Madrid, Temas de Hoy), biografia d’una de les figures més representatives i silenciades de l’avantguarda artística espanyola, i en 2007, Carmen Conde. Vida, pasión y verso de una escritora olvidada (Madrid, Temes d’Avui), obra que explora en profunditat la sorprenent vida de la primera dona acadèmica i una de la veus líriques més destacades de la postguerra espanyola.

Poemas para leer a Troche y Moche
Jose Luis Ferris

Poemas inspirados en los árboles, en los animales, en las cosas del corazón... Multitud de versos que son la llave del alma y abren las puertas de lo invisible. Poesías dedicadas a dos hermanos, Troche y Moche, que los escucharían llenos de ilusión, con algo de melancolía, y con una risa siempre dispuesta en los labios.