La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Inauguració exposició col·lectiva d’Apiv: «Si és que hi ha cases d’algú»

Edició 2021
16 d'octubre, 13:00 h

Organitza: Apiv
Espai: Carpa d'Editorials Valencianes

«Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que genere l’acció urbanística dels ens públics».

Article 47 de la Constitució espanyola

Estes són algunes de les promeses de la constitució de 1978. Hui dia, més de 40 anys després, continuem vivint desnonaments, barris gentrificats i famílies extor-sionades per empreses d’especulació immobiliària. Al mateix temps, en un simple passeig per la ciutat, veiem edificis abandonats, centenars d’habitatges buits i hotels en construcció a solars les mitgeres dels quals encara mostren les siluetes d’antigues cases amb teulada a dues aigües.

Segons alguns estudis a nivell estatal i d’acord amb les últimes dades publicades per l’INE el 2013, existeixen vora 30.000 perso-nes sense llar i al voltant de 3,4 milions d’habitatges buits en tot el país.

Aquesta exposició organitzada per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV, vol reflexionar d’una manera àmplia, crítica i reivindicativa sobre el dret a un habitatge digne i sobre les actuacions polítiques i empresarials que hi dificulten l’accés per part de la població. 54 il·lustracions dels nostres socis i sòcies que ens donen la benvinguda i ens conviden a passar a casa nostra… si és que hi ha cases d’algú.


La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.