La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Etnografia d´una exhumació. El cas de la fossa 100 del cementeri de Paterna

08 de maig, 19:00 h
Autor/a: María José García Hernandorena e Isabel Gadea i Peiró
Imparteix: María José García Hernandorena e Isabel Gadea i Peiró, autores. Presenta: Elena Tamarit
Organitza: Fira del Llibre i Associació Familiars Víctimes del Franquisme de la Fossa 126 de Paterna – La Fossa de la terra

Espai: Espai Obert 1

Aquest llibre naix d’una proposta d’investigació que les autores, com a antropòlogues socials, fan a la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València amb l’objectiu de conéixer quin és l’impacte social dels actuals processos d’exhumació i identificació dels cossos d’unes persones afusellades fa 80 anys i enterrades en les fosses comunes del cementeri de Paterna.

La seua proposta va ser la realització d’una etnografia del procés exhumatori d’una de les fosses comunes de represaliats del franquisme del cementeri. És a dir, fer observació participant, realitzar entrevistes i recollir i analitzar tot allò que es genera quan unes persones decideixen ajuntar-se per a iniciar el treball de recuperar els cossos i les memòries dels seus familiars. La Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València va confiar en el projecte i va finançar la seua realització, així com la publicació d’aquest.

María José García Hernandorena e Isabel Gadea i Peiró