DEL 25 D'ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019
<- Tornar al llistat d'activitats

Elvira Navarro

27 d'abril, 13:00 h
La isla de los conejos
Autor/a: Elvira Navarro
Espai: Sala Museu II
Elvira Navarro (Huelva, 1978) va estudiar Filosofia en la Universitat Complutense de Madrid. Ha publicat dos llibres complementaris: La ciudad del invierno (Cavall de Troia, 2007) i La ciudad feliz (Literatura Random House, 2009), així com la novel·la La trabajadora (Literatura Random House, 2014). És també autora del blog Periferia (www.madridesperiferia.blogspot.com), un work in progress sobre els barris de Madrid. La seua obra ha sigut guardonada amb el premi Jaén de Novela i el premi Tormenta al millor nou autor, i va quedar finalista del Premio Dulce Chacón de Narrativa Española. En 2010 va ser inclosa en la llista dels 22 millors narradors en llengua espanyola menors de trenta-cinc anys de la prestigiosa revista Granta. En 2013 va ser triada una de les veus espanyoles amb major futur per la revista El Cultural, i en 2014 la mateixa revista va seleccionar l’obra La treballadora entre les deu millors novel·les en espanyol de l’any. Durant 2015 va exercir d’editora del segell Caballo de Troya.
La isla de los conejos
Elvira Navarro

Un fals inventor porta conills a una illa perquè acaben amb els nius d'uns ocells el nom dels quals ningú sap. En la penombra nocturna, una espècie extingida fa milers d'anys li ix al pas a un arxiduc. Els somnis dels clients d'un hotel són objecte d'un insòlit furt. El fantasma d'una mare obre un compte en Facebook i li demana amistat a la seua filla. Una parella a punt de trencar deambula per un alberg inhòspit. En una banlieue parisenca desapareix un tram d'avinguda. En aquests pertorbadors onze relats hi ha transformacions fabuloses que no són viscudes com un alliberament, sinó amb por. La implacable precisió d'Elvira Navarro ens porta per vides que es deformen de manera fatal, arrossegant-nos també a nosaltres. Llegir Navarro és convocar una ombra aterridora, i de la mateixa manera que a boca de nit el conegut es torna profundament estrany, en aquests contes els personatges es perden en habitacions tancades, en illetes llotoses, en laberints mentals que fan fallida la normalitat i condueixen fins a un al·lucinant soroll blanc del qual ja no es pot escapar.


AmbLa isla de los conejos l'autora esborra els límits d'allò real per mitjà d'una escriptura subtil i plena de clarividència, que transgredeix els significats i ens lliura, a canvi, una feridora lucidesa.