La 56 Fira del llibre se celebrarà del 14 al 24 d'octubre
<- Tornar al llistat d'activitats

Els moviments socials i la incidència política. Participació i innovació social en la ciutat de València

16 d'octubre, 20:00 h
Títol: Els moviments socials i la incidència política. Participació i innovació social en la ciutat de València
Autor/a: Laia Saragossà
Editorial: Tirant Lo Blanch
Organitza: Acicom i Tirant lo Blanch
Espai: Sala Museu 3
Els moviments socials i la incidència política. Participació i innovació social en la ciutat de València
Laia Saragossà

Els moviments socials i la incidència política. Participació i innovació social en la ciutat de València, de Laia Saragossà és el treball guanyador del III Concurs d'ACICOM que nodrix la col·lecció Joves Investigacions/Nova Comunicació i ha estat coeditat per ACICOM i la editorial Tirant lo Blanch.

És un estudi sobre la participació autogestionada basat en la experiència de 13 moviments socials: Assemblea Feminista 8M València, Ca Revolta, Cabanyal Horta, CIEs NO València, CSOA L’Horta, Cuidem Benimaclet, EntreBarris, Escuelita Feminista Antiracista, Espai Veïnal Cabanyal, Horta és futur No a la ZAL, Per L’Horta, València Crida, i València no està en venda.
En el llibre es descriu les pràctiques polítiques d’eixes organitzacions i, alhora, analitza la relació que mantenen amb l’administració pública. Indagant en l’ús de recursos públics per part de la població autoorganitzada, i en la transformació dels processos participatius dirigits a millorar les polítiques públiques.

El primer objectiu del llibre és recollir el treball i les idees innovadores dels moviments socials, que responen a les necessitats de la població i milloren les ciutats. El segon objectiu és generar canvis profunds en la política institucional, apostant per un model de democràcia més directa.