La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Elia Barceló

Edició 2019
01 de maig, 13:30 h

Títol: El eco de la piel
Autor/a: Elia Barcelo
Espai: Sala Museu II

Elia Barceló (Elda, Alacant, 1957) és una autora amb diversos best-sellers internacionals en el seu repertori. El secreto del orfebre ha sigut traduït a onze idiomes. El vuelo del Hipogrifo, Disfraces terribles —també èxits a l’estranger— combinen elements de la novel·la de misteri i del gènere negre amb històries realistes. Aquesta mescla de gèneres, juntament amb un exquisit treball d’ambientació històrica i creació de personatges, és la seua marca de fàbrica. Considerada una de les escriptores contemporànies més versàtils en llengua espanyola, se l’ha arribat a anomenar «la dama dels mil mons».

Es va doctorar amb una tesi sobre els arquetips del terror en els relats de Julio Cortázar, publicada originalment amb el títol de La inquietante familiaridad, que apareixerà ara en l’editorial Cazador de Ratzs com Cortázar visto por Elia Barceló. És considerada una de les tres autores de ciència-ficció més importants en llengua espanyola. La seua audiència en el món sencer ronda ja el milió de lectors. Des de 1997 també ha anat publicant novel·les per a joves adults com El caso del artista cruel (premi Edebé 1997), El almacén de las palabras terribles (2003), Cordeluna (premi Edebé 2006) i la més recent Por ti daré toda mi vida (2015).

Ha obtingut diversos premis literaris prestigiosos . Els més recents són el Premi de la Crítica Literària Valenciana, en 2016, pel seu llibre La Maga y otros cuentos crueles, el Premi Ignotus -de l’Associació Espanyola de Ciència-ficció, Fantasia i Terror- al millor relat fantàstic publicat a Espanya en 2018, per Fum i miralls i el premi Edebé de novel·la juvenil, per El efecto Frankenstein (2019).

Roca Editorial ha publicat El color del silencio (10a edición en el 2017), Las largas sombras i El secreto del orfebre (ambdós, el 2018).

 

El eco de la piel
Elia Barcelo

Quan a Sandra Valdés, jove historiadora en l'atur, li encarreguen que escriga la biografia d'Ofelia Arráez -la gran empresària i constructora, referent obligat en el món de la moda del calçat femení-, ella accepta el repte sense imaginar els secrets que s'oculten en els noranta anys d'aquesta dona contradictòria i poderosa, sense saber que el que descobrirà canviarà també la seua pròpia vida.

El lloc on succeeix l'acció en el present -Monastil- és trassumpte de la ciutat natal de l'autora -Elda-, el centre del calçat femení a Espanya, i, a través de la novel·la, seguint la vida d'Ofelia i el seu marit, Anselmo, fundador de l'empresa, el lector anirà descobrint el seu desenvolupament des d'un xicotet poble agrícola, passant per la misèria de la postguerra, fins a una ciutat sobtadament enriquida amb les vendes als Estats Units en els anys setanta i després amb el negoci de la construcció, l'especulació de la zona costanera, la influència de les màfies, la corrupció política.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.