La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

David González Jara

05 de maig, 11:00-14:30 h
Títol: LES MOLÈCULES DE LA VIDA
Autor/a: David González Jara
Editorial: Bromera
Expositor: Bromera
Número de caseta: 96-97

David González Jara (Àvila, 1974) és llicenciat en Ciències Químiques i doctorat en Bioquímica. A més a més, també té estudis de Ciències Ambientals. Actualment, exerceix com a professor d’ESO en l’especialitat de Biologia i Geologia al CEO El Mirador de la Sierra de Villacastín, encara que també ha treballat com a professor universitari i com a director del Departament de Ciències Experimentals de la Universitat Internacional de La Rioja.

Des de fa més de cinc anys, dedica part del seu temps a la divulgació científica. Fruit d’aquest treball ha publicat diversos articles científics en revistes especialitzades i periòdics d’informació general com El País o Diario de Ávila, així com diversos manuals universitaris sobre didàctica de les ciències experimentals. Amb el llibre de divulgació El encantador de saltamontes va guanyar el Premi Prisma de Bronce al millor text original i inèdit de divulgació científica.

LES MOLÈCULES DE LA VIDA
David González Jara

En aquest llibre, les molècules són les grans protagonistes. A través de les seues pàgines coneixerem l’estructura dels elements bàsics sobre els quals es construeix i es desenvolupa la vida, les propietats que els caracteritzen i diferencien, i les funcions que exerceixen en els organismes. Així, mitjançant les molècules que constitueixen els éssers vius -les molècules de la vida-, serem capaços d’inferir les característiques que defineixen la vida en aquest planeta.Aquesta és, doncs, una obra dedicada a la bellesa i la complexitat d’allò minúscul: els àtoms i les molècules engendradores de vida. Perquè no hem d’oblidar que la vida és molt més complexa que les molècules sobre les que s’ha erigit, però les seves característiques emanen de la senzillesa d’aquestes: tot allò que eixe complex ha arribat a ser depèn dels minúsculs elements que el formen, als quals, sovint, despullem de la seua importància.