La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

Cremareu aquesta carta / D’un silenci antic i molt llarg

Edició 2023
29 d'abril, 17:00 h

Autor/a: Tomàs Llopis / Urbà Lozano
Editorial: Bromera
Imparteix: Tomàs Llopis i Urbà Lozano
Organitza: Bromera
Espai: Espai Autores i Autors
Tomàs Llopis / Urbà Lozano

Els autors presentaran els seus llibres i tindran una conversa de la temàtica que els uneix. La història oculta de les guerres a València.
Cremareu aquesta carta - XXXIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira
La diplomàcia, les aliances i els dolços van ser les armes més fermes amb què lluità el sucrer Joan Caro en la guerra de les Germanies: "Un dolç no amarga ningú; ans al contrari, pot obrir portes" era el seu lema. Implicat en el moviment agermanat, la figura de Caro provocava desconfiança: qüestionat pels agermanats radicals perquè volia la pau i rebutjat per la noblesa perquè defensava la causa del poble.

D'un silenci antic i molt llarg - Premi Antoni Bru d'Elx
És la crònica de dues nissagues d’Alginet marcades profundament per la Guerra Civil. D’una banda, la família de Sabin, procedent del País Basc, que arriba com a cap de secció de la fàbrica d’armes del bàndol republicà establerta al poble. De l’altra, la de Santiago, un seminarista obligat a fugir per por a les represàlies. Dues trames argumentals que s’aniran descabdellant i entrecreuant amb el rerefons d’un enfrontament bèl·lic que va afectar els qui el van viure, però també els descendents, fins a la quarta generació.