La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023
<- Tornar al llistat d'activitats

A contracorriente

Edició 2022
28 d'abril, 19:15 h

Títol: A contracorriente
Autor/a: Eduardo Abad García
Editorial: Publicacions de la Universitat de València
Imparteix: Eduardo Abad García (autor) i Mari Cruz Romeo (moderadora)
Organitza: Llibreria de la Universitat de València
Espai: Sala Museu 3

Història i Memòria

Presentació de diversos llibres sobre història i memòria democràtica publicats baix el segell de la Universitat de València. Els llibres presentats serien.
– Los guardianes de la memoria
– A contracorriente

A contracorriente
Eduardo Abad García

A través d’un recorregut pel sorgiment i l’evolució de la dissidència d’origen ortodox en el comunisme espanyol, d’aquells a qui l’opinió pública va encasellar com a “prosoviètics”, es planteja la hipòtesi que aquest moviment d’oposició en el si del Partit Comunista d’Espanya va estar motivat per la mutació progressiva de la política i la imatge del partit. Aquestes transformacions no serien ben rebudes per alguns sectors de la militància i, com a conseqüència, es van produir diversos moviments divergents el nexe comú dels quals radicava en la reivindicació de la identitat comunista clàssica. També va ser important el context, marcat per les frustracions de la Transició i la crisi del moviment comunista internacional. Fruit d’una exhaustiva investigació, aquest treball proposa una periodització d’aquest corrent en tres onades, metàfora que ajuda a comprendre les diferents dimensions d’un fenomen complex i en facilita l’anàlisi sincrònica centrada en la identitat comunista.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.