DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

«Tirant», parlem d’un clàssic

02 de maig
Batxillerat
Valencià
Tirant
Autor: Víctor Labrado
Editorial: Andana Editorial
Enllaç web: Click ací

Tertúlia amb Víctor Labrado sobre el Tirant

És imprescindible la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Andana Editorial.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

Tirant
Víctor Labrado

El rei de Sicília envia el cavaller Tirant lo Blanc a Constantinoble per socórrer l’emperador grec, que necessita salvar el seu imperi. Poc esperava Tirant que en aquella missió trobaria dos camps de batalla ben diferents, i dos rivals davant dels quals no podrà usar les mateixes armes: el Gran Turc i la princesa Carmesina. El valor, l’estratègia i la força faran costat a l’enginy del cavaller, disposat a aconseguir tots dos objectius amb honor i voluntat. Aquesta novel·la de cavalleries és un clàssic de la nostra literatura que ara trobem revisitat en un text traduït de l’anglés, i d’un autor desconegut que va fer seues les històries del cavaller.

Joanot Martorell (Gandia o València, aprox. 1413 – València, 1468) fou membre d’una família que pertanyia a la petita noblesa valenciana lligada al ducat de Gandia i a la cort reial de Martí l’Humà. Cavaller i amant de la literatura, posà l’experiència i els coneixements de la cort que va adquirir en els seus viatges en una única novel·la, el Tirant lo Blanc, que començà a escriure el 1460.

Aquesta edició ha estat a cura de Víctor Labrado (Sueca, 1956), escriptor, assagista i professor de llengua i literatura. És autor d’obres com La mestra (1995), La guerra de quatre (2002), Quan anàvem a l’estraperlo (2004), Llegendes valencianes (2007), Llegendes de la ciutat de València (2009) i El segle valencià (2007), obra per la qual va rebre el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta. En l’assaig Tirant, l’heroi fràgil (2014), ja parlà del personatge creat per Martorell.


Inscriure’s en una activitat escolar