DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Saps què són els impostos? Saps per què és important pagar-los? A propòsit del llibre «No sigues rata!»

26 d'abril
2n Cicle ESO / Valencià
Títol del llibre vinculat a l'activitat: No sigues rata! Autor:Teresa Broseta
Il·lustrador:Toni Cabo
Editorial:Vincle Editorial
Enllaç web:Click ací

Taller sobre responsabilitat tributària a càrrec de Teresa Broseta i Toni Cabo. A partir del llibre No sigues rata! s’explica què és l’IVA i l’IRPF i com amb els diners recaptats es paga la sanitat i ensenyament públic, les carreteres, etc.

És recomanable la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Vincle Editorial.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

Alba ha quedat amb els seus amics Daniel, Wan, Tariq i Quim per anar a comprar-li un regal a Cristina. Han decidit un videojoc, però pot ser un videojoc bonic o magre. Tot depén si Daniel paga o no paga, perquè té un morro que se’l xafa. És un “rata” que mai es rasca la butxaca i després sempre és el primer a signar la targeta del regal. Alba està molt enfadada per l’actitud de Daniel i decideix plantar-li cara.

«No sigues rata!» és un llibre que ens parla de la importància de col·laborar en les despeses col·lectives i de com funciona el nostre sistema tributari. Com amb els diners dels impostos es paguen tots els serveis públics: l’educació, la sanitat, les carreteres, els bombers… Una llista llarguíssima! Perquè amb els impostos de tots, es pot fer tot, però si hi ha qui no paga, és molt difícil.

Teresa Broseta va publicar l’any 2001 la seua primera obra, La botiga del Carme. Conrea especialment la literatura infantil, en tots els gèneres: narrativa –L’estiu dels pirates, Berenars amb Cleopatra, L’escarabat de Khalili…-, poesia –Zumo de lluvia, El núvol enamorat i altres contes en vers- i teatre –No puges a l’andana, Rellotge de cucut, Pintura fresca-. Ha publicat també narrativa i teatre per a adults –El soplo de la vida, Ayrin de les Alcusses, El dia de demà-. Les seues obres han estat guardonades amb els premis Carmesina, Vicent Silvestre, Luna de Aire, Xaro Vidal, Vila de les Alqueries, Ciutat de Sagunt, Ciutat de Benicàssim i Alfons el Magnànim.

Toni Cabo ha publicat les seues il·lustracions en les editorials més reconegudes del nostre país. Des dels seus inicis ha estat vinculat a les revistes infantils CamacucTretzevents, Esquitx i Piu-Piu. És el creador d’emblemàtics personatges d’historietes com Boro, Moro i Puromoro (premi de la Generalitat Valenciana al còmic millor d’editat, 2015), Georgina i Lucrècia. Sovint forma tàndem amb Teresa Broseta. Actualment compagina el seu treball d’il·lustrador amb l’animació lectora a escoles i biblioteques. També li agrada pintar un món millor creant murals molt imaginatius a les escoles. L’any 2016 va rebre el I Premi Internacional d’àlbum il·lustrat Enric Solbes.


> Inscriure’s en una activitat escolar <