DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Parlem de diversitat de gènere i transsexualitat. A propòsit del llibre «Jo sóc així, i això no és un problema»

03 de maig
Batxillerat
Valencià
Jo sóc així, i això no és un problema
Autor:
Fani Grande
Editorial:
Vincle Editorial
Enllaç web:
Click ací

Xarrada amb Fani Grande sobre la diversitat de gènere i transsexualitat al voltant del llibre Jo sóc així, i això no és un problema.

És recomanable la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Vincle Editorial.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

 

Jo sóc així, i això no és un problema
Fani Grande

Imagina que un dia et despertes amb el teu sexe biològic canviat. Tanca els ulls un moment i pensa-ho. O, millor, sent-ho. Sent com seria despertar-te, badallar, alçar-te per anar al lavabo i descobrir que on tenies el penis, ara tens una meravellosa vagina o, on tenies la vagina, ara tens un esplèndid penis penjant. També tens uns pits redons on no els tenies o, on tenies els pits, no hi ha ni rastre d'ells, ara únicament tens uns mugrons redonets i plans. Tanca els ulls i imagina-t'ho. Sent-te un moment així. Respira. Respira fondo. Açò sols és un joc... que s'anomena Joc de l'Empatia. Què és el primer que et passa pel cap en veure't amb el cos canviat? Incredulitat? Riures? Sorpresa? Terror? Potser, satisfacció? Un rebuig total? Què en faràs al respecte? Cridaràs algú? Qui cridaràs? Te n'aniràs directament a urgències? Com ho contaràs a la teua parella, si espera que tornes al llit? I als teus pares o amics, com els ho diràs? Hauràs d'anar així al treball... Quina roba et posaràs? I, una vegada allí, a quin lavabo entraràs? El que posa el teu DNI és el que vols en aquest moment?

«Jo sóc així i això no és un problema», no és sols la resposta al Joc de l'Empatia que et proposa l'autora. És un llibre sobre persones, sobre persones valentes. Persones trans. que reivindiquen el seu dret a ser, a existir i a viure les seues vides segons el seu sentir essencial: amb el seu sexe sentit. Més que un llibre, és també una mirada generosa i plural a la diversitat sexual sense prejudicis ni etiquetes, una mirada contada per vuit veus de ficció i vuit veus reals.

En «Jo sóc així i això no és un problema» es narra l'esforç que fan les persones trans. per ser. Ser trans. no és una elecció ni un capritx. Les persones trans. no elegeixen nàixer trans. i tenen dret a tindre la seua pròpia identitat perquè el dret a la identitat és un dels drets fonamentals de tot ésser humà. Un dret necessari per a poder-se beneficiar dels altres drets fonamentals. Ser trans. no és una cosa que passa als altres, és una cosa que passa a la societat i aquesta societat necessita abraçar la diversitat com l'única eixida possible a la intolerància, que és la llavor de la transfòbia.

Fani Grande. Escriptora, guionista, bloguera i amb un màster en PNL per a la comunicació. Imparteix cursos sobre continguts de blogs, l’ús ètic de les xarxes socials i comunicació eficaç. Ha treballat en televisió, ràdio, premsa escrita i és una de les veus amb més repercussió en l’àmbit de l’opinió amb el seu blog El Fémur de Eva, que va convertir en llibre en 2014 (Editorial Cientocuarenta). També és autora teatral per a públic infantil, amb el llibre Empar, Fallera Mayor Infantil (Bromera), que va aconseguir el premi als valors en el Festival de Teatre de Torrent (2016).


Inscriure’s en una activitat escolar