La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Els objectes ens inspiren històries. Encontre amb Jesús M. Tibau

30 d'abril
1r Cicle ESO / Valencià

Títol del llibre vinculat a l'activitat: No és la derrota, sinó el vent Autor:Jesús M. Tibau
Editorial:Onada Edicions
Enllaç web:Click ací

Breu explicació, a càrrec de Jesús M. Tibau, del procés creatiu del llibre No és la derrota, sinó el vent, format per 35 contes al voltant d’un mitjó caigut al carrer, i una proposta lúdica per tal de provocar la creativitat de l’alumnat a través d’un objecte qualsevol que es trobi in situ, imaginant el seu origen, emocions, sentiments i destí possibles.

És recomanable la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Onada Edicions.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

Us heu trobat mai un mitjó tirat al mig del carrer? Us heu preguntat qui, com o per què? Voldríeu saber qui i per què algú el pot plegar? L’autor d’aquest llibre sí, i s’ha fet tantes preguntes al seu voltant, i s’ha donat tantes respostes, que ha escrit trenta-cinc contes per buscar alguna explicació possible.

El vent, un gat i un gos que lluiten, una parella que discuteix, un pirata coix, una fada en pràctiques, un moixó enginyós… són personatges que habiten el recull. Un exercici per mirar el món amb altres ulls, per qüestionar-nos allò que ens envolta, per posar-nos a la pell de l’altre i, per tant, per estimar. Si amb les propostes de l’autor no en teniu prou, podeu inventar-ne més.

Jesús M. Tibau és natural de Cornudella de Montsant i tortosí per amor. Ha publicat set reculls de contes com ara Postres de músic i El noi del costat del padrí. També escriu poesia i dietaris. Entre altres, ha rebut el Premi Marian Vayreda, el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, i el Mèrit de les Lletres Ebrenques. Gestiona el blog literari Tens un racó dalt del món, Premi Blocs Catalunya 2009. És guionista i presentador del programa de televisió del mateix nom a Canal 21 i coordina el Club de Lectura de Tortosa, entre altres activitats.


La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.