DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Contacontes amb «La carabassa Tomasa»

04 de maig
1r Cicle Primària
Valencià
La carabassa Tomasa
Autor:
Xaro Navarro
Il·lustrador:
César Barceló
Editorial:
Lletra Impresa Edicions
Enllaç web:
Click ací

A partir del llibre La carabassa Tomasa de Xaro Navarro es farà un contacontes  molt divertit i també didàctic, on els xiquets es convertiran en hortalisses per un dia. El missatge final que es vol donar és que hem d’aprendre a ser feliços amb les coses senzilles que tenim a l’abast cada dia, cosa que aprèn la nostra protagonista, Tomasa, al final de la seua vida.

És recomanable la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Lletra Impresa Edicions.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

La carabassa Tomasa
Xaro Navarro

La carabassa Tomasa viu a l'horteta de l'oncle Pere junt amb altres hortalisses, als afores del poble. És tan gran i tan bonica que tots l'admiren: les bajoques, les creïlles, els naps, les carxofes, els fesolets... Però a la carabassa Tomasa tot li molesta i es queixa de tot: de les formigues que li pugen al damunt, dels ratolinets que es gronxen entre les tiges que li coronen el cap i dels cucs que la mosseguen i li foraden les fulles. Un bon dia l'arranquen del bancal i se l'emporten vés a saber on. Què li passarà lluny del seu hortet?
«La carabassa Tomasa» és un conte entranyable escrit amb una sensibilitat especial en què la natura, l'amistat, les coses senzilles i la vida de poble són els veritables protagonistes.
El llibre inclou algunes receptes de cuina fetes amb carabassa, algunes curiositats sobre aquest fruit oriünd d'Amèrica i unes notes ben interessants sobre l'origen autèntic de les festivitats de Halloween i de Tots Sants.

Xaro Navarro va nàixer el 1972 a Beniarrés, a la comarca del Comtat. És educadora infantil de professió. Actualment viu a Alcoi. Dedica el temps lliure a llegir, també a escriure contes infantils, còmics, cançons, poesia, narrativa, sense perdre mai la perspectiva dels costums, les tradicions, les vivències i, en definitiva, les arrels del poble.
César Barceló és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de València. La seua trajectòria com a il·lustrador va començar a Barcelona, mentre feia el Postgrau d’Il·lustració en el Centre Universitari de Disseny i Art Eina.

Inscriure’s en una activitat escolar