DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019
JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

«Quan anàvem a l’estraperlo», tertúlia amb l’autor

02 de maig
Batxillerat
Valencià
Quan anàvem a l'estraperlo
Autor: Víctor Labrado
Editorial: Andana Editorial
Enllaç web: Click ací

Tertúlia amb Víctor Labrado, autor del llibre Quan anàvem a l’estraperlo.

És imprescindible la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Andana Editorial.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

Quan anàvem a l'estraperlo
Víctor Labrado

«Quan anàvem a l’estraperlo» és un testimoni extraordinari de la lluita per sobreviure, de la picaresca dels pobres per burlar l’autoritat i guanyar-se el pa de cada dia. Amb un estil despullat, directe i vibrant, a mitjan camí entre la novel·la d’aventures i la crònica, Víctor Labrado reconstrueix la memòria d’un temps duríssim: del final de la segona República a la immediata postguerra, quan a la misèria i la fam calia sumar la repressió franquista.

Dalt d’una bicicleta, a trenc d’alba i escapant sempre de la guàrdia civil, el jove protagonista de la novel·la recorre pobles i ciutats entre València i Alacant carregat d’arròs, blat, oli o sardines. En una època de racionament dels aliments bàsics i de restriccions de tota mena, anar a l’estraperlo era una de les poques sortides dignes.

Víctor Labrado (Sueca, 1956), escriptor, assagista i professor de llengua i literatura. És autor d’obres com La mestra (1995), La guerra de quatre (2002), Quan anàvem a l’estraperlo (2004), Llegendes valencianes (2007), Llegendes de la ciutat de València (2009) i El segle valencià (2007), obra per la qual va rebre el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.


Inscriure’s en una activitat escolar