L’art urbà i la dansa arriben a La Fira del Llibre

3-05-2023
  • L’APIV, l’artista Lluís Salvador i la Companyia Jove C-DANSA intervindran en el primer cap de setmana de La Fira del Llibre

La Fira del Llibre de València que se celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig, als Jardins de Vivers de la ciutat de València, acollirà tres esdeveniments artístics de gran importància que convertiran la Fira en un punt de trobada per als professionals del sector artístic. 

En primer lloc, el reconegut artista Lluis Salvador (València, 1978) conegut pel seu treball innovador i creatiu en el món de l’art urbà, realitzarà un mural els dies 29 i 30 d’abril, de 11h a 13h en la caseta d’Organització on s’ha instal·lat una lona ad hoc per a que el muralista puga expressar el seu art.  

L’artista, ha dirigit projectes com el Festival d’art urbà Zedre Art & Bikes  o  La Trini espai d’art. 

El projecte anomenat #Raspallart, representa la tècnica que l’artista utilitza per crear les seves obres. Aquesta tècnica implica l’ús de diferents raspalls i altres eines per crear efectes visuals únics que són característics del seu treball. En paraules de l’artista “el #Raspallart proposa una reflexió creativa en torn a la materialitat i la deconstrucció que permeteix l’ús subversiu de l’eina destructiva”. L’artista realitzarà una peça improvisada amb pintura plàstica i spray a color,  combinant-la amb la pintura negra dels raspalls. Els visitants podran observar en directe com l’artista transforma un espai en blanc en una obra d’art sorprenent i colorida. 

Per a més informació sobre el treball de Lluís Salvador, visiteu el lloc web de l’esdeveniment o les xarxes socials de l’artista.

www.lluissalvador.art 

https://instagram.com/lluis_salvador_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

D’un altra banda, coincidint amb el dia internacional de la dansa, la Companyia Jove C-DANSA visitarà la Fira. Aquest és el projecte del Conservatori Professional de Dansa de València destinat a l’alumnat dels últims cursos, que s’inclou com a eina per afavorir la participació en treballs dirigit per creadors i creadores professionals de l’escena actual. 

La companyia, que any rere any incrementa les seues col·laboracions amb institucions nacionals i internacionals, actuarà el dissabte 29 a les 19h en Espai Obert, deleitant al públic amb un espectacle dirigit per Maite Bacete-García i coreografía per Guillermo Weickert, Young Soon i Emilio Ochando. 

A més a més, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) torna a la Fira del Llibre amb l’exposició UTOPIES una invitació a la reflexió i la imaginació d’altres futurs possibles, que gira al voltant dels conceptes de justícia, diversitat, sostenibilitat i reivindicació. Amb la finalitat de fer reflexionar al públic sobre el món que volem i el que ens envolta, l’APIV instl·larà uns tótems il·lustrats que estaran disposats per tot el recinte de la Fira. L’exposició es podrà gaudir durant tot el periode que dura la Fira del Llibre. 

I per últim, la cantant de Jazz Eva Romero, estarà present a la Fira amb la sea banda Autòctone, formada per Pepe Zaragoza (trompeta), Carlos Sáez (piano), Miquel Álvarez (contrabaix) i Tico Porcar (bateria). 

La formació musical presentarà el seu segon treball Sons de Rapsoda. Un disc que barreja una part recitada de poesia d’Estellés o d’Apel·les Mestres, amb tocs estil·listics com el rock, el pop, el flamenc i el jazz més d’avantguarda. Un elegant mestissatge entre la cultura valenciana a través de la nostra llengua.

Aquest espectacle compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i es podrà gaudir el pròxim 30 d’abril a les 19:00h en Espai Obert. 

Aquest any, amb la intervenció del mural de Lluís Salvador, l’espectacle de dansa del Conservatori Professional de dansa, l’actuació musical de Autòctone i l’exposició d’il·lustració de l’APIV, els visitants podran gaudir d’una experiència artística en viu, única i emocionant.