La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

La Fira del Llibre de València ret homenatge a Vicent Andrés Estelles en el 30 aniversari de la seua mort

25-04-2023
  • Marc Granell, Maria Josep Escrivà i Àngels Gregori presenten els seus últims llibres a la Fira del Llibre

La Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig als Jardins de Vivers de la ciutat, aumenta la presència de poesia valenciana; punt clau en aquesta edició. Amb una sèrie d’esdeveniments organitzats per la Fira del Llibre amb poetes com Àngels Gregori, Maria Josep Escrivà, Marc Granell i Josep Lluís Roig, presentaran i signaran les seues darreres publicacions. 

La Fira del Llibre de València en col·laboració en l’AELC i, han organitzat un homenatge a Vicent Andrés Estellés en el 30 aniversari de la seua mort. L’escriptor i poeta és una de les figures claus de la poesia en valencià del S.XX. Serà recordat amb el recital titolat Els poetes lligen Vicent Andrés Estellés que tindrà lloc el pròxim 4 de maig a les 19:15h en la Sala Museu 1 del recinte.  

D’un altra banda el recital Joves poetes a la Fira que serà presentat per Teresa Pasqual, poeta valenciana i actual vicepresidenta de l’AELC al País Valencià, tindrà lloc el pròxim 6 de maig a les 17.00h en l’Espai Caixa Popular. En aquest recital participaran Ximo Cano, Laia Fontana, Jeroni Mas Fiol i Lídia Santacreu. 

Marc Granell, un dels poetes valencians més reconeguts, Premi de les Lletres Valencianes l’any 2020, compleix 70 anys i també presentarà el seu últim poemari  Arran de gel. 

A més a més, Àngels Gregori torna, després de 5 anys sense publicar poesia, amb un poemari de maduresa titolat Jazz. 

La Fira destaca també a la poeta Maria Josep Escrivà amb l’antologia La casa sota la lluna.

Pel que fa a la poesia en castellà, la Fira ressalta els valencians Carlos Marzal, Jaime Siles i David Trashumante, que presentaran les seues darreres obres. 

Carlos Marzal, Premi Nacional de Poesia 2002, després de dotze anys de no haver publicat poesia, presentarà Euforia. Tot un esdeveniment literari que ha sigut molt ben acollit per la crítica i els lectors. 

David Trashumante, autor dels llibres Topo o A viva muerte ens presentarà el seu darrer llibre Hikikomori. 

A més, la Fira també acollirà la presentació dels poemaris guanyadors del Premi Francisco Brines, un dels guardons més importants de poesia en valencià. Andres Garcia Cerdan Químicamente Puro i Txema Martínez per Camí a Milmanda.

En resum, la Fira del Llibre de València es converteix en un fòrum per a la poesia, amb la presència de destacats autors i l’organització d’activitats que honoren la figura de Vicent Andrés Estellés, un dels grans referents de la literatura valenciana. La Fira és una oportunitat única per als amants de la poesia i de la literatura en general per a descobrir les últimes tendències i novetats en el món editorial en valencià i en castellà.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.