La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

ÀMPLIA PRESÈNCIA D’ESCRIPTORS EN LA NOSTRA LLENGUA

31-03-2023
  • Ferran Torrent, Imma Monsó, Marta Orriols, i Martí Domínguez entre els escriptors i escriptores que ens acompanyaran en aquesta edició

La 58a edició de la Fira del Llibre de València, que tindrà lloc del 27 d’abril al 8 de maig de 2023, comptarà amb una important presència d’escriptors valencians i del nostre àmbit lingüístic, oferint una gran varietat de temàtiques i gèneres.

Entre els autors que hi participaran, destaquen noms com ara Ferran Torrent, Martí Domínguez, Raquel Ricart, Marta Orriols, Imma Monsó, Marta Pessarrodona, Andrea Genovart, Àngels Gregori, Maria Josep Escrivà, Jaume Subirana, Gemma Pasqual, Josep Piera, Sebastià Alzamora, i Enric Sòria, entre altres. Així mateix, també hi haurà una destacada presència d’editorials que es dediquen a la publicació i difusió de llibres en valencià.

D’aquesta manera, la Fira del Llibre de València esdevé, doncs, una oportunitat única per als amants de la nostra literatura per conéixer de prop els autors més destacats de tot el nostre territori i descobrir les novetats editorials en la nostra llengua. Els visitants podran gaudir de les diverses accions que s’han organitzat per impulsar la lectura en valencià com presentacions, signatures, clubs de lectura i taules redones.

El divendres 28 d’abril, la poetessa Marta Pessarrodona presentarà la reedició actualitzada del seu llibre Donasses.

El dissabte 29 d’abril tindrà lloc el Club de Lectura en valencià, amb l’escriptora de Bétera Raquel Ricart, que presentarà la seua última obra El dit de DéuAquesta mateixa vesprada l’escriptor i periodista Ferran Torrent presentarà Memòries de mi mateix.

El diumenge 30 d’abril Imma Monsó, presentarà La mestra i la Bèstia. I Andrea Genovart presentarà en el mateix espai, Consum Preferent (Premi Anagrama 2023). Comptarem també amb l’escriptor Martí Domínguez, guardonat amb el Premi Proaper la seua obra Mater.

El dilluns 1 de maig ens visitarà, Marta Orriols que presentarà La possibilitat de dir-ne casa.

El dimecres 3 de maig Juli Peretó, catedràtic de bioquímica de la Universitat de València i coordinador del programa de divulgació científica Espai Ciència, presentarà el seu llibre Un planeta creatiu.

A més a més, el cap de setmana que es conclou la Fira, l’AELC organitza un recital amb les veus més joves i innovadores de la nostra poesia que tindrà lloc la vesprada del dia 6 de maig. La poeta Àngels Gregori presentarà amb Joan Carles Martí, el seu últim poemari Jazz. Tot seguit Josep Piera, rebrà el Premi Fira del Llibre 2023. L’escriptor saforenc estarà acompanyat per Enric Sòria, Sebastià Alzamora, Maria Josep Escrivà, Àngels Gregori, Teresa Pasqual i Joan Leusa, entre altres. Recentment, Josep Piera ha sigut guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres catalanes 2023.

El diumengeJaume Subirana presentarà el seu darrer poemari Una hora curta. I Maria Josep Escrivà presentarà La casa sota la lluna. El poeta de Lleida Txema Martínez, presentarà Camí a Milmanda.

La 58a edició de la Fira de València es celebrarà del 27 d’abril al 8 de maig als Jardins de Vivers, i serà punt de trobada per a llibreries, editorials, organismes públics i institucions que presentaran les últimes novetats editorials.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.