La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

JAUME PÉREZ-MONTANER REP EL PREMI FIRA DEL LLIBRE 2022 EN UNA TROBADA-HOMENATGE AMB 30 ESCRIPTORS I ESCRIPTORES

7-05-2022

El poeta, assagista i professor alacantí Jaume Pérez-Montaner ha rebut el premi Fira del Llibre 2022, en una trobada-homenatge en el qual han participat prop de 30 escriptors i escriptores, a més de multitud de persones visitants de la Fira. A més, s’ha presentat el llibre ‘Defensa d’una forma. Poesia completa’, que reuneix tots els seus poemaris publicats i tres inèdits.

Pérez-Montaner ha agraït el guardó, que ha rebut de mans de la presidenta de la Fundació Fira del Llibre, María Bravo.
“La poesia arranca en la confrontació amb nosaltres mateixos, però pot acollir i reflectir els aspectes més diversos de la nostra existència. El seu poder de penetrar en la nostra intimitat més profunda és major que en altres gèneres literaris”, ha subratllat.

El discurs laudatori l’ha pronunciat la reconeguda poetessa, assagista i professora Isabel Robles -casada amb Pérez-Montaner-, que ha repassat la trajectòria de Jaume Pérez-Montaner com a professional, des dels seus anys d’universitat, i com a persona compromesa contra el franquisme i per diverses causes socials.

La trobada ha inclòs un recital de poesia per part d’uns 25 escriptores i escriptors, que han unit les seues veus per a homenatjar a Pérez-Montaner, com Marc Granell, Maria Josep Escrivà, Sebastià Alzamora, Joan Navarro, Manel Rodríguez Castelló, Pere Císcar, Aina Garcia Carbó, Manel Pitarch, Josep Mir, Lluía Roda, Eduard Ramirez, Imma López Pavia, Roser Furió, Francesc Mompó, Josep Ballester, Teresa Pascual, Lliris Picó, Joan Deusa, Begonya Pou, Ross Sabater, Josep Lluís Roig, Isabel Garcia Canet, Rafa Xambó, Jesús Girón, Héctor Serra.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.