La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022

LA 57 FIRA DEL LLIBRE REUNEIX A VALÈNCIA A DESTACADES INFLUENCERS LITERÀRIES D’INSTAGRAM AMB ELS SEUS JOVES FANS

5-05-2022
  • València és escenari de la segona de les cites del projecte de la Fundació José Manuel Lara #LecturaEnRedes, entorn del fenomen ‘bookstagramers’, perfils que creguen contingut sobre llibres per a fomentar la lectura entre les noves generacions
  • La trobada ‘Bookstagramers a València’ se celebra demà, divendres 6 de maig, a les 19 hores, en el Espai Caixa Popular de la Fira del Llibre

La 57 Fira del Llibre de València és l’escenari del segon de les trobades de #LecturaEnRedes que la Fundació José Manuel Lara (vinculada al Grupo Planeta) organitza en 2022. La cita tindrà lloc demà, divendres 6 de maig, i reunirà algunes dels més destacats influencers dedicats al foment de la lectura i les ressenyes literàries en xarxes socials, especialment en Instagram (bookstagramers), amb els seus joves seguidors.

La taula redona ‘Bookstagramers a València’ comptarà amb la participació de Patricia Ibárcena (el perfil de la qual és @patibarcena, amb més de 13.100 seguidors) i Carla Martí (@azasliterature, valenciana, amb 12.700 seguidors), coordinadores de les cites emmarcades en el projecte, i de l’alacantina Lidia Castillo (@castlebooks, que compta amb 33.300 seguidors). Reflexionaran sobre el paper de les xarxes socials en el foment de la lectura i les noves tendències en literatura juvenil. La trobada està programada a les 19 hores, en el Espai Caixa Popular de la Fira del Llibre.

La Fundació José Manuel Lara va posar en marxa el projecte #LecturaEnRedes després de constatar que “cada vegada són més les persones interessades en bookstagram, un fenomen que uneix Instagram i els llibres, de manera que la lectura i la fotografia van de la mà i el seu resultat s’acosta més a la manera d’entendre el món de les noves generacions”.

“En les cites de #LecturaEnRedes, es debaten les novetats, s’analitza el present i futur d’aquest públic lector i es donen a conéixer projectes i protagonistes d’aquest fenomen, ja que no podem oblidar que, entre els nous mitjans de difusió i suport al foment de la lectura, les bookstagramers (en la seua majoria, dones) s’han consolidat en aquest sector”, afig.

Les publicacions de les i els bookstagramers en Instagram van acompanyades, en la seua majoria, de fotografies de llibres acuradament tractades, de manera que es crea un ambient favorable entorn del llibre que capta l’atenció i contribueix a la seua difusió.

En els últims anys, la literatura juvenil es caracteritza no sols per ser un dels més innovadors en formats i continguts, sinó, també, pel creixement continuat en volum de producció i vendes en els últims exercicis, que li ha portat a ser una de les apostes clau d’editorials i llibreries.

La primera sessió de 2022 de #LecturaEnRedes es va celebrar a Barcelona, en el marc de les activitats programades amb motiu del Dia del Llibre, i, després de passar per València, les trobades continuaran a Granada, Madrid i Sevilla, en els pròxims mesos.

Activitats de foment de la lectura per a totes les persones

La 57 edició de la Fira del Llibre de València se celebra fins al diumenge 8 de maig als Jardins de Vivers de València. L’esdeveniment marca xifres històriques quant a participació dels professionals del sector, activitats i entitats col·laboradores. Compta amb la participació de 66 expositors -un 17,85% més que en 2021-, entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial, que seran presents en 101 casetes -un 24,7% més-. Participaran centenars d’autores i autors.

El programa inclou més de 428 activitats obertes al públic -un 92% més que en l’anterior edició- organitzades per la Fira i per expositors, editorials, entitats i ONGs, entre signatures, presentacions, taules redones i debats, exposicions, concerts, espectacles i activitats escolars i familiars.

La Fira del Llibre de València, organitzada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre de València, és considerada com la segona Fira del Llibre d’Espanya. Entre altres, pel seu volum comercial, per l’afluència de visitants i per la gran quantitat d’activitats que s’organitzen amb l’objectiu de fomentar els hàbits lectors i promocionar els llibres.

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.