La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

“Sense espectadors no hi hauria assetjament escolar”

2-05-2022

“Els espectadors són importants. Podem afirmar que, en la majoria dels casos, sense espectadors no hi hauria assetjament escolar”.

En el Dia Internacional Contra l’Assetjament Escolar, s’ha celebrat una taula redona organitzada per Fira del Llibre de València i Batidora Edicions, ‘Assetjament escolar: sensibilització convivencia i canvi de mirada’, amb Rosa Canyada Solaz, presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, José Antonio Corral, coordinador del Programa TEI Comunitat Valenciana, i Glòria Castañares Martí, professora especialitzada en Pedagogia Terapèutica, al costat de Mónica Añón i Luciana Reis.

Els tres experts han coincidit a subratllar que l’assetjament escolar és cosa de tots i que potenciar la prevenció, col·locant la convivència saludable com a eix central del procés educatiu, requereix que tota la societat treballe per a exemplificar les consignes de bon tracte i convivència que demanem a les i els menors.

Així mateix, han advertit que és necessari un canvi de mirada, que ens permeta detectar l’assetjament escolar i, a continuació, actuar. Que la víctima no se senta sola. Que els agressors prenguen consciència del mal que fan. I que els espectadors i tot l’entorn no permeten que la violència tinga lloc.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.