La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

LA FIRA DEL LLIBRE REUNEIX A VALÈNCIA A LES ESTRELES DE LA CUINA SALUDABLE I SENZILLA

29-04-2022
  • Les autores i autors amb més seguidors en blogs i xarxes socials presenten i signen els seus llibres: Chef Bosquet, Patri Tena (‘TicTacYummy’), Fit Happy Sisters, Rosa Ardà (‘Velocidad Cuchara’) i Carlos Ríos (creador del moviment ‘Realfooding’)
  • Les cites seran els dissabtes 30 d’abril i 7 de maig

Els llibres són reflex de la societat i això es plasma de forma molt evident en aquells centrats en el món de la cuina i la gastronomia. Aquesta temàtica no sols torna a ser una de les estreles de la Fira del Llibre de València en la seua 57 edició, sinó que ho fa amb un clar protagonisme de les i els experts en plats que reuneixen dues característiques en auge: ser saludables i de preparació senzilla i ràpida.

A més, l’oferta literària entorn dels aliments cuinats enllaça, en la 57 edició de la Fira, amb els nous canals de comunicació, amb presència d’alguns de les i els bloguers, youtubers i instagramers especialitzats amb més seguidors a Espanya: Chef Bosquet (nomenat millor ‘foodie’ d’Espanya en 2018 i conseller de Masterchef); Patri Tena (‘TicTacYummy’, triat millor blog per Canal Cocina en 2016); Fit Happy Sisters (que suma més de 700.000 seguidors en xarxes socials); Rosa Ardà (‘Velocidad Cuchara’, millor blog gastronòmic en 2017), i Carlos Ríos (creador del moviment Realfooding, amb centenars de milers de seguidors a tot el món).

El Chef Bosquet acudeix a la Fira a presentar i signar el seu últim llibre, ‘Express: Mis recetas para cocinar sin tiempo’ (Espasa), demà, dissabte 30 d’abril, a les 19 hores. Roberto Bosquet és xef, bomber, atleta i creador d’un reeixit blog de menjar saludable. En 2018, va ser nomenat el millor foodie d’Espanya. Durant la sisena temporada de Masterchef (TVE) va ser conseller oficial del programa i es va encarregar de resoldre els dubtes dels seguidors sobre la cuina d’aprofitament. És xef i cofundador del restaurant Naked a Sated, on ofereix menjada fast food saludable. En el seu llibre ‘Express: Mis recetas para cocinar sin tiempo’, recull “les seues 100 receptes més fàcils, ràpides, brutals i delicioses (…) Les millors receptes per als quals no tenen temps, però no renuncien a menjar bé diàriament”.

Patri Tena, educadora social, està darrere del blog de receptes de cuina TicTacYummy, que va rebre en 2016 el premi al millor blog de cuina de Canal Cocina i compta amb més de mig milió de seguidors en xarxes socials. ‘TicTacYummy: Mis mejores recetas, saludables y sencillas’ (Oberon), és el seu primer llibre. Inclou més de 80 plats fàcils d’elaborar i tips per a personalitzar receptes sense glútens i sense sucres refinats. Ho presentarà en la Fira el dissabte 7 de maig, a les 12 hores.

Ani i Sara són dues germanes de València autores del perfil Fit Happy Sisters, on comparteixen receptes senzilles i idees basades en un estil de vida i alimentació saludable, sense sucre, sense grasses transaturadas i sense farines refinades, amb receptes senzilles. Part d’elles les recullen en el llibre ‘Nuestras cenas saludables’ (Oberon), que presenten en la Fira el dissabte 7 de maig, a les 12 hores. Tenen més de 525.000 seguidors en Instagram, més de 125.000 subscriptors en *Youtube i 40.000 seguidors en Facebook.

Rosa Ardà, infermera de professió, va començar en 2008 a publicar receptes en el seu blog, ‘Velocidad Cuchara’, reconegut amb el premi ‘Bitàcoles’ al millor blog gastronòmic en 2017. ‘Velocidad cuchara. Cocina rico todos los días’ (Oberon) reuneix una col·lecció de receptes cuinades amb l’ajuda de Thermomix. Ho presenta en la Fira el dissabte 7 de maig, a les 12 hores.

Quant a Carlos Ríos, participarà en l’esdeveniment també el dissabte 7 de maig, a les 17 hores, per a presentar el seu títol ‘Pierde grasa con comida real’ (Paidos). Va estudiar Nutrició Humana i Dietètica i és el creador del moviment ‘Realfooding’, al qual s’han sumat centenars de milers de seguidors en xarxes socials. En el seu llibre, explica pas a pas quins canvis hem d’aplicar en el nostre estil de vida i la nostra dieta per a perdre pes de forma prolongada i estable.

Una edició amb xifres rècord de participació i activitats

La 57 edició de la Fira del Llibre de València se celebra fins al diumenge 8 de maig als Jardins de Vivers de València. L’esdeveniment marca xifres històriques quant a participació dels professionals del sector, activitats i entitats col·laboradores. Compta amb la participació de 66 expositors -un 17,85% més que en 2021-, entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial, que seran presents en 101 casetes -un 24,7% més-. Participaran centenars d’autores i autors.

El programa inclou més de 428 activitats obertes al públic -un 92% més que en l’anterior edició- organitzades per la Fira i per expositors, editorials, entitats i ONGs, entre signatures, presentacions, taules redones i debats, exposicions, concerts, espectacles i activitats escolars i familiars.

La Fira del Llibre de València, organitzada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre de València, és considerada com la segona Fira del Llibre d’Espanya. Entre altres, pel seu volum comercial, per l’afluència de visitants i per la gran quantitat d’activitats que s’organitzen amb l’objectiu de fomentar els hàbits lectors i promocionar els llibres.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.