LES ESCRIPTORES ROSA MONTERO I EVA BALTASAR PROTAGONITZEN ELS CLUBS DE LECTURA DE LA 57a FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

8-03-2022

• “El peligro de estar cuerda” (Rosa Montero. Seix Barral) i “Mamut” (Eva Baltasar. Club Editor) són els dos títols que es desgranaran en aquesta activitat de la Fira els dies 28 d’abril i 7 de maig, respectivament

• Els Clubs de Lectura són d’entrada gratuïta amb inscripció prèvia en Agenda – Fira Llibre de València

La 57ª edició de la Fira se celebrarà del 28 d’abril al 8 de maig als Jardins de Vivers

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la 57ª Fira del Llibre de València anuncia els dos Clubs de Lectura que enguany estan protagonitzats per dues escriptores: Rosa Montero i Eva Baltasar, que compartiran impressions i experiències amb les seues lectores i lectors.

Amb “El peligro de estar cuerda”, Rosa Montero ens ofereix un estudi apassionant sobre els vincles entre la creativitat i la inestabilitat mental, partint de la seua experiència personal i de la lectura de nombrosos llibres de psicologia, neurociència, literatura i memòries de grans autors de diferents disciplines creatives. Assaig i ficció es donen la mà en aquesta exploració sobre els vincles entre la creativitat i la bogeria, i així el lector assistirà en directe al mateix procés de la creació, descobrirà la teoria de “la tempesta perfecta”, això és, que en l’esclat creatiu conflueixen una sèrie de factors irrepetibles, químics i situacionals, i compartirà l’experiència personal de com Rosa Montero va viure en directe, i durant anys, molt prop de la bogeria.

“El peligro de estar cuerda” parla que “les fades” ens donen un do, i ens fan pagar un preu per ell; els normals no paguem aqueix dur preu, però correm el risc de morir de tedi, en lloc de morir d’amor. «Com en tot, la clau està en l’equilibri entre el percentatge de desagafe i el de sentiment, a aconseguir una certa harmonia entre el jo que pateix i el jo que controla», diu la mateixa autora. Rosa Montero estarà en el Club de Lectura de la Fira del Llibre de València el 28 d’abril a les 17.00 hores i serà impartit per Rosa Marín.

El 7 de maig a les 18.00 hores, tindrà lloc el segon Club de Lectura amb “Mamut”, de l’escriptora Eva Baltasar i impartit per Carmen Navarro. L’autora tanca el tríptic sobre la vida i els desitjos de tres dones amb aquesta novel·la animal sobre una jove que abandona la ciutat per a instal·lar-se en una casa aïllada. La protagonista de “Mamut” és una xica arcaica atrapada en la vida moderna. El seu hàbitat és la ciutat, on treballa per a viure. Vol ser mare, i això l’obliga a acostar-se als homes Com resistir el formiguer humà si tens instint de caçador solitari? Un dia abandona Barcelona, canvia d’entorn i es converteix en la propietària d’una casa completament aïllada. Allí només estan el pastor, la soledat i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen. L’instint treballa, la consciència s’altera i es gesta una transformació. Aquesta no és una novel·la més sobre la fugida al camp, això és una bomba de rellotgeria sobre les nafres de la societat contemporània, una narració in crescendo que aúlla a la mercè d’aquesta novel·lista salvatge que és Eva Baltasar.

Tots dos Clubs de Lectura s’impartiran a la Sala Museu 3 i són d’entrada gratuïta amb inscripció prèvia en Agenda – Fira Llibre de València.