La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

PABLO CARBONELL: “EL MÓN DELS PALLASSOS HA PUJAT AL PARNÀS DE LA LITERATURA”

25-10-2021
  • L’actor i escriptor ha presentat i signat el seu llibre El nombre de los tontos está escrito en todas partes en la Fira del Llibre. 

L’indefinible i polifacètic Pablo Carbonell ha presentat aquest diumenge al matí el seu últim llibre El nombre de los tontos está escrito en todas partes (2021) en la 56a Fira del Llibre de València, i ho ha fet acompanyat del seu amic i periodista Tonino Guitián. 

L’escriptor gadità ha comentat en to irònic que “el món dels pallassos ha pujat al parnàs de la literatura”, posant exemples com el de Joaquín Reyes, Julián López o Ignatius Farray. L’autor de novel·la còmica ha omplit l’Espai Obert 1 dels Jardins de Vivers en una trobada en el qual han repassat la seua trajectòria junts en Caiga quien caiga i algunes anècdotes de l’artista. 

“Aquesta, potser, és la primera novel·la que he escrit sense que m’hagen donat un avançament”, ha confessat Carbonell. Al que ha afegit que El nombre de los tontos está escrito en todas partes és una biografia falsa en la qual introdueix aspectes personals. “M’agrada molt parlar de mi perquè és una de les matèries que millor conec”, feia broma el còmic. Carbonell descriu en el seu llibre “la vida d’un cabró que està en el corredor de la mort i es dedica a espellar als seus companys de professió”, encara que ha matisat: “Se suposa que aqueix no soc jo”. “Espere que la novel·la siga prou interessant perquè el lector no es pregunte constantment quina part de mi hi ha en el llibre i es fique en la trama”, destacava. 

Pablo Carbonell Sánchez-Gijón, gadità de naixement i madrileny d’adopció, és actor, humorista i músic. Cantant de Los Toreros Muertos i en solitari, ha aparegut en programes com La bola de cristal, el mític Caiga quien caiga o El intermedio, i ha sigut director i guionista de cinema (Atún y chocolate). Com a escriptor, ha publicat El mundo de la tarántula (2016), un llibre de memòries que narra les peripècies i reflexions gràcies a les quals va aconseguir fer-se un lloc en la faràndula madrilenya i amb el qual va conquistar a milers de lectors, al qual li va seguir Pepita (2019), la seua primera obra de ficció, que va ser un èxit de vendes i de crítica. El nombre de los tontos está escrito en todas partes és la seua segona novel·la.