La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

LA POESIA MILENIAL, PROTAGONISTA DE LA PENÚLTIMA VESPRADA DE FIRA

23-10-2021
  • Juma B. Barratxina, Joan Deusa i Alba Fluixà són alguns dels joves poetes que han participat en l’acte ‘Millennials. Recital de poesia’.

Aquest dissabte ha tingut lloc en la 56a Fira del Llibre de València l’acte ‘Millennials. Recital de poesia’, en el qual han participat Juma B. Barratxina, Joan Deusa, Alba Fluixà, Aina Garcia Carbó, Anna Gas i Àngels Moreno. Tots ells formen part d’una nova generació de poetes que està fent parlar. 

En l’acte —organitzat per la Fira del Llibre junt amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), i que ha tingut lloc en l’Espai Caixa Popular dels Jardins de Vivers—, s’ha posat en valor aquest nou corrent poètic abanderat per joves amants del gènere, els quals un dia van llegir tant que ara escriuen el que veuen i senten. Els poetes convidats han presentat les seues obres i també han recitat alguns dels seus versos per parelles. El poeta Marc Granell també ha assistit al recital. 

El primer torn ha sigut per a Àngels Moreno (L’usurpador i L’agulla) i Juma B. Barratxina, que han entonat diversos versos. “Ja no tinc més que la petitesa de la pell”, recitava Moreno. Mentre que Barratxina ha sorprés els assistents amb alguns poemes d’Un estany que vessa (XLI Premi de Poesia Senyoriu d’Àusias March 2021). Poemes que tracten temes com la por, el dolor o la soledat. 

El següent torn ha sigut per a Aina Garcia Carbó (El cor heretge) i Joan Deusa (Camelot o la poesia social), que s’ha atrevit amb poemes del seu pròxim llibre. “No podran portar-te la pell ni la veu”, recitava Aina. I ja, per a acabar, han llegit Alba Fluixà (Geografies de l’atzar i Galeria d’incerteses) i Anna Gas (El pèndol). 

Imatge de García Poveda

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.