La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

L’ÚLTIMA SAGA HISTÒRICA DE SANTIAGO POSTEGUILLO ARRIBA A LA FIRA DEL LLIBRE

21-10-2021
  • L’escriptor valencià presenta Y Julia retó a los dioses, la continuació de Yo, Julia, obra guanyadora del Premi Planeta 2018.

Santiago Posteguillo ha sigut un dels protagonistes de la programació de la Fira del Llibre de València aquest dijous. L’autor valencià ha presentat Y Julia retó a los dioses (2020), continuació de  Yo, Julia, obra guanyadora del Premi Planeta 2018. Una saga històrica que ja ha conquistat a més de 4 milions de persones. 

Posteguillo ha començat la seua intervenció amb aquesta declaració: “Es un enorme placer presentar una novela en casa, y más en la Feria del Libro, que se tuvo que posponer el año pasado y todos teníamos muchas ganas de celebrarla”. Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Sala Museu 1 dels Jardins de Vivers i que ha durat aproximadament una hora, l’escriptor ha assegurat que aquesta segona novel·la i part final no la va poder presentar al Premio Planeta perquè no hagueren acceptat una obra amb tantes pàgines, que eren necessàries per a contar la història de Julia Domna: “En la primera parte, que incluso yo titulé El Ascenso, relataba cómo ella llegó al poder, pero esta cuenta cómo se mantiene. Incluso va más allá, llega a retar a los dioses”. Posteriorment, el valencià ha signat la exitosa saga en la caseta d’Organització de la Fira del Llibre, on li esperava una cua de desenes de persones.

En Y Julia retó a los dioses, la partida pel control de l’imperi continua i mantindre’s al capdamunt és molt més difícil que arribar. A la meitat del caos, una història d’amor més forta que la mort, una passió capaç de superar proves impossibles emergeix al rescat de Julia. Res està perdut. “Esta es una novela histórica, una novela con carga sexual y una novela de viajes”, en paraules de l’autor valencià.


Santiago Posteguillo (València, 1967) és professor de Llengua i Literatura a la Universitat Jaume I de Castelló. Va estudiar Literatura Creativa als Estats Units i Lingüística, Anàlisi del Discurs i Traducció al Regne Unit. De 2006 a 2009 va publicar la seua trilogia Africanus sobre Escipión i Aníbal i de 2011 a 2016 la trilogia sobre l’emperador d’origen hispà Marco Ulpio Trajano. Ha sigut guardonat per la Setmana de Novel·la Històrica de Cartagena, va obtindre el Premi de les Lletres de la Comunitat Valenciana en 2010 i el Premi Internacional de Novel·la Històrica de Barcelona en 2014. En 2015 va ser proclamat escriptor de l’any per la Generalitat Valenciana. Entre 2012 i 2017 va publicar també tres volums de relats sobre la història de la literatura molt elogiats per crítica i públic. Santiago Posteguillo és doctor per la Universitat de València i ha impartit seminaris sobre ficció històrica en diverses universitats europees i d’Amèrica Llatina. En 2018 va ser professor convidat del Sidney Sussex College de la Universitat de Cambridge. Yo, Julia, la novel·la amb la qual va obtindre el Premi Planeta 2018, rescata de l’oblit la vida i la memòria de l’emperadriu més poderosa de l’antiga Roma. Y Julia retó a los dioses és l’esperat desenllaç de la història d’una dona que va transformar el seu entorn i va canviar el curs de la història per sempre.

Imatge de García Poveda

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.