La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

LA FIRA DEL LLIBRE PRESENTA ELS PREMIS VALÈNCIA

18-10-2021
  • A l’acte han acudit la coordinadora general de l’àrea de Cultura, Gloria Tello i dos de les guanyadores, Rosa María Sanchís i Mercé Claramunt. 

La 56a edició de la Fira del Llibre de València, situada aquests dies als Jardins de Vivers, ha presentat aquest dilluns a la vesprada els Premis València 2021 organitzats per la trobada literària juntament amb l’Ajuntament de València. Uns reconeixements que cobren més importància si cap a causa de l’aturada de l’últim any. 

La presentació ha comptat amb la participació de Gloria Tello (coordinadora general de l’àrea de Cultura) i les autores Rosa María Sanchís (Premi Isabel de Villena) i Mercé Claramunt (Premi Maria Beneyto). Tello ha sigut l’encarregada de presentar els guanyadors dels premis, a més de fer una breu explicació de cadascuna de les obres. “Aquestes obres donaran molt a parlar, i aprofite per a felicitar a tots els que han participat en els premis”, ha expressat la coordinadora general. També ha ressaltat la difícil tasca dels jurats, que de 500 títols van triar huit. 

Els premiats han sigut els següents: Rosa María Sanchís (Premi Isabel de Villena), Mercé Claramunt (Premi Maria Beneyto), Josep Múñoz (Premi Josep Vicent Marqués), José Ignacio Nájera (Premi Vicente Blasco Ibáñez), Manuel Sáiz (Premi Celia Amorós), Alberto Gálvez (Premi Max Aub) i José Antonio Ramírez (Premi Juan Gil-Albert). El Premi Eduard Escalante va quedar desert.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.