ROSTRES QUE SALTEN DE LA TELEVISIÓ A LA LITERATURA

17-10-2021
  • Christian Gálvez, Itziar Castro o Màxim Huerta són alguns dels reconeguts rostres que componen el cartell d’aquesta nova edició de la Fira del Llibre de València.

  • Els tres autors presenten i signen les seues obres aquest diumenge als Jardins de Vivers. 

Són més que un rostre conegut, i gaudeixen i aprenen escrivint. Parlem d’autors com Christian Gálvez, Itziar Castro i Màxim Huerta. Els tres compaginen els seus treballs en la pantalla amb el paper, i arriben ara amb les seues últimes novel·les a la 56a Fira del Llibre de València. Aquest diumenge presenten Hannah (2020), Con el corazón por delante (2021) i Con el amor bastaba (2020), respectivament. A continuació signen les seues obres als lectors. 

Màxim Huerta ha sigut el primer d’ells a arribar a la fira per a parlar dels seus treballs i conéixer als lectors —aproximadament un centenar—, als quals els ha signat tots els títols que portaven. Durant l’acte de presentació, Huerta ha destacat que “sin haber vivido no habría podido escribir esta novela, pero no es autobiográfica”. De fet, Con el amor bastaba és una gran lliçó de vida. Una novel·la protagonitzada per Ícaro que posa el focus en l’única via de salvació enfront dels desacords: l’amor.

Aquesta vesprada és el torn per a l’actriu Itziar Castro, coneguda pels seus papers en sèries com Vis a vis o pel·lícules com a Pieles, i que aquest mateix any ha publicat Con el corazón por delante, el seu primer llibre de poemes. Un llibre personal que, en paraules de l’autora: “Són uns poemes que naixen del fons de la meua ànima, sense cap pretensió més enllà de voler compartir els meus pensaments“. Aquest va acompanyat d’imatges i il·lustracions de Gisela Navarro Fuster, qui també acompanyarà en la presentació a l’escriptora novella. 

L’últim rostre televisiu que passarà per la fira en aquesta quarta jornada és Christian Gálvez, que publicava Hannah l’any passat. Una crida, una cartilla de reclutament de les forces armades de l’Alemanya nazi i una frase escrita a mà en el seu interior desencadenen una crisi emocional en Hannah. Després de la trobada amb els seguidors de les seues novel·les, Gálvez signarà Hannah als allí presents.

Els autors 

Máximo Huerta (Utiel, 1971) es autor de huit novel·les: Que sea la última vez…, El Susurro de la Caracola, Una tienda en París, La noche soñada, No me dejes/Ne me quite pas, La parte escondida del iceberg, Firmamento y Con el amor bastaba (moltes d’elles traduïdes a diversos idiomes). També ha escrit relats i llibres il·lustrats. Es va alçar amb el Premi Primavera de Novel·la en 2014 gràcies a La noche soñada. I actualment presenta el magazín diari d’ À Punt, Bona Vesprada

Itziar Castro (Barcelona, 1977) és actriu, cantant, directora, productora, autora i poeta. Ha treballat en teatre, cinema, televisió, musicals, cabaret, burlesque, circ… Sobretot és coneguda pel seu paper en la sèrie Vis a vis y per participar en pel·lícules com Campeones o Pieles, per la qual va ser nominada en els Premis Goya a Millor Actriu Revelació i guanyadora del premi de la Unió d’Actors. També ha rebut diversos premis internacionals com a actriu i productora. Com a autora ha escrit peces teatrals i curtmetratges, encara que Con el corazón por delante es el seu primer llibre. 


Christian Gálvez (Madrid, 1980) és membre del Leonardo DNA Project, un projecte internacional l’objectiu del qual és crear idees sobre la vida i obra de Leonardo da Vinci. Així mateix, és membre del Consejo Internacional de Museos (ICOM), de la Asociación Española de Museólogos i de la Alianza Americana de Museos. Des de 2009 compagina el seu treball en televisió amb la investigació de les grans figures del Renaixement, com Leonardo da Vinci, que és el tema principal de les seues conferències i de la seua trilogia Crónicas del Renacimiento. Ara publica Hannah, una obra situada en la seua benvolguda Florència.

Imatge de García Poveda