La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

MANUEL VILAS PLENA DE “BESOS” LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

16-10-2021
  • El reconegut autor de Los besos ha presentat i signat la seua obra als lectors. 

La 56a Fira del Llibre ha rebut aquest dissabte la visita del famós escriptor Manuel Vilas, finalista del Premi Planeta 2019, que ara publica Los besos (2021). L’autor ha presentat el seu llibre i, posteriorment, l’ha signat als lectors que han acudit als Jardins de Vivers.

Durant la trobada amb els assistents, Vilas ha aprofundit en el procés de creació de Los besos, l’estil dels quals ha impactat amb força en les generacions que van dels trenta als seixanta anys. “Aquesta novel·la funciona si es creu en l’amor a primera vista”, ha afegit el de Barbastro. 

Los besos se situa al març de 2020, quan un professor abandona Madrid per prescripció mèdica, va fins a una cabanya en la serra i coneix a una dona apassionada quinze anys menor. Les seues trobades són un gran bany de llum. “Em vaig posar a escriure una novel·la d’amor amb el context del confinament i amb l’ànim d’inventar-me dos personatges que no estigueren veient les notícies, cosa que era molt difícil”, ha remarcat Vilas. Una novel·la d’amor romàntic i idealitzat a la meitat d’una crisi universal. 

Manuel Vilas (Barbastre, 1962) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universidad de Zaragoza. És autor de sis poemaris i la seua obra lírica s’ha compilat en Amor (2010) i en Poesía completa (2016). La seua obra narrativa la inicia España, a la qual li segueixen Aire nuestro, Los inmortales, El luminoso regalo i els llibres de relats Zeta i Setecientos millones de rinocerontes. És autor del llibre de viatges América, de Listen to me i de Lou Reed era español. La seua novel·la Ordesa (2018) va ser traduïda a més de vint llengües i triada llibre de l’any pel suplement Babelia, i va obtindre el Premi Femina, concedit a França a la millor novel·la estrangera. Mentre que la seua novel·la Alegría (2019) va ser finalista del Premi Planeta i ha sigut traduïda a diverses llengües, a més de ser finalista a França del premi Jean Monnet de literatura europea. 

Imatge de García Poveda

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.