La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022

LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA APOSTA PER LA LITERATURA MILENIAL

16-10-2021
  • Pol Guasch i Elisa Levi han presentat hui les seues novel·les a la fira, Napalm al cor i Yo no sé de otras cosas respectivament

La 56a Fira del Llibre de València rep, a més de consagrats escriptors i escriptores del panorama actual, a joves promeses de la literatura. L’autor tarragoní ha presentat la seua primera novel·la que, situada en una geografia sense determinar, tracta la realitat de dos xics que han crescut en una zona militaritzada i han d’enfrontar, a més del desarrelament que marca les seues famílies, la intolerància de l’entorn cap al seu desig. La manca de perspectives ho domina tot però encara mantenen visca l’esperança de continuar parlant una llengua que es desfà: la seua pròpia.

Pol ha destacat en la presentació de Napalm al cor que tenia clar que no volia escriure una novel·la que simplificara o solucionara una sèrie de preguntes que ell tenia ganes d’explorar: “Per a mi no era necessari que la novel·la narrara fets reals o verídics, sinó que jo mateix m’entretinguera creant situacions que poden resultar impossibles”. L’autor ha reconegut als lectors i lectores allí presents que hi ha passatges en la novel·la que també poden resultar pertorbadors, però que per a ell tot el procés ha sigut una investigació en si.

Aquesta vesprada Elisa Levi presentarà la seua segona novel·la, Yo no sé de otras cosas. Lea, la protagonista d’aquesta història, és una jove que des de la seua rutina en un xicotet poble en el qual podria semblar que no succeeixen moltes coses, en realitat, tot està succeint.

Pol Guasch (Tarragona, 1997) es va graduar en Estudis Literaris (Universitat de Barcelona) i és màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB) i també pel Programa d’Estudis Independents del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Forma part de la productora cultural La Sullivan. Ha sigut professor associat de literatura i crítica de la cultura a la UB i actualment investiga sobre teoria i literatura contemporànies en el King’s College de Londres amb una beca. És autor dels llibres de poesia Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2020), i ha recitat els seus versos en festivals nacionals i internacionals.

Elisa Levi (Madrid, 1994) va estudiar Comunicació Audiovisual i Arts Escèniques en la Universidad Europea de Madrid i dramatúrgia en la Royal Academy of Dramatic Art de Londres. En 2019 va publicar la seua primera novel·la Por qué lloran las ciudades i va participar en l’antologia Ya no recuerdo que quería ser de mayor (2019). També és autora del poemari Perdida en un bol de cereales (2016) i de l’obra teatral Ramitas en el pelo, estrenada a Madrid en 2017.

Imatge de García Poveda

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.