La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

DOMINGO VILLAR SIGNA I PRESENTA EL SEU ÚLTIM LLIBRE CENTRAT EN ELS CONTES

16-10-2021
  • L’escriptor, conegut per les seues novel·les policíaques, recopila els relats que des de fa anys conta als seus amics.
  • Carlos Baonza és l’autor dels linogravats d’aquesta obra il·lustrada.

“Aquest llibre de contes pretén celebrar la vida i l’amistat en una trobada, com en les nostres reunions d’amics, entre els meus xicotets relats i els meravellosos linogravats de Carlos Baonza”, així defineix Domingo Villar Algunos cuentos completos (2021). Preguntat sobre si hi ha algun motiu particular pel qual tots els relats estiguen situats a Galícia, l’autor ha dit que això succeeix perquè “quan tanque els ulls veig la meua terra i veig la mar”. L’obra que ha presentat aquesta vesprada en la 56a Fira del Llibre de València —situada als Jardins de Vivers—, és una sinergia perfecta entre text i il·lustració

Durant l’acte, que ha durat una hora, Villar ha conversat amb els lectors sobre el procés de creació del llibre i el salt realitzat quant a gèneres literaris. Acostumat a la novel·la policíaca i de misteri escrita en gallec i castellà, l’autor sorprén ara amb aquesta compilació de contes que un dia va contar als seus amics i que reuneix en Algunos cuentos completos en companyia dels linogravats del pintor i escultor Carlos Baonza. “És de tal nivell el treball que ha fet Carlos Baonza amb el llibre, que tinc dubtes de si ell ha il·lustrat els meus contes o si jo he posat paraules als seus dibuixos“, ha afegit l’escriptor de Vigo. Posteriorment, Villar ha signat exemplars de la seua obra als lectors que li esperaven fent cua en la caseta d’Organització. 

Domingo Villar (Vigo, 1971) va estudiar Història en la Universitat de Santiago de Compostel·la, però després es va dedicar a l’elaboració de guions per a cinema i televisió. Ha exercit durant anys com a comentarista gastronòmic i literari en programes de ràdio, i també és col·laborador habitual en diversos mitjans. Va inaugurar amb Ojos de agua la reeixida sèrie protagonitzada per l’inspector Leo Caldas. El segon títol, La playa de los ahogados, va suposar la seua consagració en el panorama internacional de la novel·la negra, obtenint excel·lents crítiques i vendes; fins al punt que el llibre es va emportar al cinema. En 2019 va publicar El último barco, l’esperat retorn de l’inspector Caldas. La sèrie ha sigut traduïda a més de 15 idiomes i ha rebut un gran nombre de premis, entre els quals cal destacar el Novelpol en dues ocasions i el Premi Sintagma. Ara publica Algunos cuentos completos (2021). 

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.